3 M – Möte Med Medarbetaren

3 M – Möte Med Medarbetaren

Text: Mårten Granert Publicerad: 21 juni 2021
Karin Morgan på institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi på VH-fakulteten har förmånen att tillbringa sina dagar i skuggan av Strömsholm – ett av Sveriges vackrare barockslott. Karin utbildar både människor och hästar och ser som sin mission att utveckla de bådas miljö.

Vad gör du på jobbet?
– ”Vi utvecklar kunskap, hästar och människor!” i min vardag som större delen av tiden tillbringas på Strömsholm, men även ibland Flyinge och Ultuna. Rent konkret innebär det undervisning av hippologstudenter, forskning, handledning och strategisk utveckling. Min mission som teknikagronom är att utveckla och förbättra såväl skötarens arbetsmiljö som djurens miljö. En av de största innovationerna de senaste 100 åren för hästskötaren är att skottkärran numera har två hjul i stället för ett.

Hur länge har du arbetat på SLU?
– Sedan 1987 då jag var amanuens vid institutionen för lantbrukets byggnadsteknik. Efter examen 1988 arbetade jag knappt ett år som byggnadskonsulent, men blev sen 1989 headhuntad tillbaka till SLU för forskning och undervisning.

Vad tycker du är roligast?
– Att i lugn och ro arbeta med ett dataset med siffror. Att ha förmånen att delta i och stötta unga människors utveckling.

Har du något som går att likna vid Pest & Pina?
– Omotiverade studenter. Själv drivs jag av nyfikenhet och vill lära mig något nytt varje dag.

Vilka dagar är bäst?
– När jag kommer på en ny intuitiv insikt i forskningen och när mina doktorander gör framsteg.

Vad är viktigast, anser du, på jobbet? (arbetsmiljö, kolleger, bra chef, etc)
– Glädje, kamratanda och den fria tanken.

Foto: Malin Gustafsson.

21 juni 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 6 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 1 år sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 1 år sedan