3 M – Möte Med Medarbetaren
Gina Parkatti framför den vackra kakelugnen i herrgården i Skinnskatteberg Eget foto.

3 M – Möte Med Medarbetaren

Text: Mårten Granert Publicerad: 16 mars 2020
Gina Parkatti är institutionsadministratör vid Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och som fortfarande, efter 32 år tycker att det är härligt att gå till jobbet – men så är ingen dag den andra lik, heller. Skogsmästarskolans huvudsakliga verksamhetsområden är utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Det är här man läser till skogsmästare. Undervisningen bedrivs i den vackra herrgården.

Vad gör du på jobbet?
– Jag är lite spindeln i nätet, då vi är en liten institution så har jag många roller. Ena stunden fixar jag med personalens kaffemaskin och andra stunden får jag ta emot företaget som ska gräva på campus efter en vattenläcka. Jag är arbetsledare för vaktmästeri och lokalvård, har hand om konferenser, boendet på campus, våra lokaler och våra bilar. Jag ansvarar för fakturering till våra kunder samt sköter all kopiering, är CSN-ansvarig, miljörepresentant och brandskyddsombud. Jag jobbar i följande SLU-system Proceedo, Episerver, Ladok, NyA och SLU-kurs. Är med i STRÅ, studiesociala gruppen och PR-gruppen med studenterna. Ja, ungefär så:)

Hur länge har du arbetat på SLU?
– Jag har jobbat här sen mars 1988, så i 32 år har jag jobbat på Skogsmästarskolan.

Vad tycker du är roligast?
– Att jag har så varierande arbetsuppgifter. Den ena dagen är inte den andra lik.

Vilka dagar är bäst?
– Jag tycker alltid att det är roligt att gå till jobbet. Roligt att ha kontakten med våra härliga studenter och mina arbetskamrater är ett bra gäng.

Har du något som går att likna vid Pest & Pina?
– Kanske då man känner att tiden inte räcker till, man hinner inte med det man tänkt.

Vad är viktigast, anser du, på jobbet? (arbetsmiljö, kolleger, bra chef, etc)
– Positivt tänkande, bra arbetskamrater, en bra chef som tillåter till egna initiativ, trivsamma fikaraster och variation i mina arbetsuppgifter.

16 mars 2020 8

UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 6 dagar sedan