3M – Möte Med Medarbetaren
Jan Nilsson, en helt vanlig dag på jobbet. Foto: Vanja Sandgren

3M – Möte Med Medarbetaren

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 5 juni 2019
Jan Nilsson har en lång historia på SLU, närmare bestämt 34 år, med placering i Skara. Janne, i dagligt tal för kollegerna, är gruppchef för IT-stöd och har varit med om hela resan med Internet, e-post och webbtjänster.

Vad gör du på jobbet?
– Jag jobbar som gruppchef på IT-Stöd. I mitt dagliga jobb träffar jag anställda och studenter som behöver lite hjälp för att kunna jobba effektivt. Det är alltid trevligt att kunna hjälpa människor. De blir glada och det ger en härlig energikick tillbaka.

Hur länge har du arbetat på SLU?
– Jag anställdes som programmerare 1985. Redan från början tyckte jag att SLU var en intressant och rolig arbetsplats. Mitt arbete har förändrats otroligt mycket sedan jag började. Internet med e-post, webb och nättjänster fanns inte och jag har fått vara med om hela utvecklingen i mitt jobb.

Vad tycker du är roligast?
– Det roligaste i mitt arbete är när man får ett lite svårare problem att lösa. Det brukar innebära att testa sig fram till en lösning vilken kan ta ett tag, men när man sedan hittar en lösning som fungerar så känns det riktigt bra.

Har du något som kan liknas vid Pest & Pina?
– Det är när jag inser att jag borde vara i ett möte och har missat alla påminnelser inför mötet. Att hoppa in oförberedd är verkligen ingen skön känsla. Som tur är händer det inte så ofta, men när det händer är det inte kul.

Vilka dagar är bäst?
– När uppgifterna jag har fått är lösta och att jag på eftermiddagen har arbetat av det jag föresatt mig. Under tiden har jag fått möta olika människor och delat både glädje och besvikelse.

Vad är viktigast, anser du, på jobbet?
– Att känna att jag bidrar till de mål som SLU har och att vara engagerad och att känna mig behövd. Att få chansen att umgås med kollegor och ha kul samtidigt som jag uträttar min lilla del av det som SLU bidrar med till samhället.

 

5 juni 2019 2
Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Djurfilm När Cecilia Di Bernardis dokumentär om fjällrävar hade visats i italiensk tv hörde en pojke av sig. Han hade blivit så inspirerad av filmen att han valt fjällräv som ämne för sitt föredrag inför klassen. Det kanske var första gången hans klasskamrater hörde talas om detta nordliga djur. ”Det var fantastiskt, det var ju precis det vi ville uppnå med dokumentären” säger Cecilia som nu är doktorand på SLU:s forskningsstation i Grimsö.
9 september 2019 10
Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism Turism där djur på något sätt ingår är en växande industri i många länder runt om i världen. Det är turism där människor ska få närkontakt med vilda djur i roller som underhållare, transportmedel, jaktbyte eller selfiekompisar. Dessa verksamheter kan se ut på många olika sätt beroende på vilket djurslag som står i fokus. Gemensamt många gånger är att dessa verksamheter bedrivs på människans villkor medan djurvälfärden är åsidosatt.
16 september 2019 2

Twitter

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv https://t.co/cA7f7SMEHD https://t.co/M56oJueIyC @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Minskad övergödning ökar värdet på fritidsfiskets fångster https://t.co/oGlPaCnSxd @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Långsamma muskler ger koreansk lantras ett godare griskött. Den genetiska bakgrunden har nu hittats.… https://t.co/dCVNVrj0HB @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Livet på jorden ska kartläggas i storslaget EU-projekt. Tomas Roslin från SLU har tillsammans med två andra forskar… https://t.co/O1ae5FZ6pr @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Färre yngel dör i laxsjukdomen M74 https://t.co/xKxKRidpAV @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Djurskyddsföreningen donerar pengar till SLU https://t.co/CkGUEvL2mB @_SLU via Twitter 11 dagar sedan