3M – Möte Med Medarbetaren

3M – Möte Med Medarbetaren

Text: Mårten Granert Publicerad: 26 oktober 2020
Therese Linner är facility manager – som det heter på äktsvenska – i Alnarp. Hon ansvarar för att 19 medarbetare ska trivas på jobbet. Dessutom ska kunderna också vara nöjda. Det krävs en hel del för att hålla ordning på allt. Arbetet är varierande. Det är det som gör det så roligt.

Vad gör du på jobbet?
– Jag arbetar som facility manager på avdelningen för service, säkerhet och miljö och här i Alnarp innebär det att jag har ansvar för 19 medarbetare inom områdena lokalvård, närservice, servicecenter samt repro. Det är mitt ansvar att mina anställda trivs och känner att de utför ett meningsfullt arbete och att våra mottagare och kunder är nöjda med vårt arbete. Det krävs en hel del för att hålla alla dessa bollar i luften.

En vanlig dag kan mina arbetsuppgifter bestå av att planera kommande veckas bemanning för lokalvården, kommunicera med andra avdelningar och verksamheter inom SLU gällande tjänster och uppdrag de önskar få utförda av närservice, hjälpa till med en möbelflytt från en byggnad till en annan, sammanställa månadens faktureringsunderlag gällande de extratjänster vi utför, samt ett gäng andra småsaker. Att diskutera olika behov, problem och frågor med personalen tar också en stor del av min arbetstid.

Hur länge har du arbetat på SLU?
– Fyra år.

Vad tycker du är roligast?
– Att det är ett väldigt varierat jobb. Jag får arbeta med både strategiska frågor och små detaljuppgifter.

Har du något som går att likna vid Pest & Pina?
– När verksamheternas eller mottagarnas förväntningar och krav på mig och mina medarbetare inte är möjliga att uppfylla känns det inte så bra. Det känns heller inte så bra de dagar då jag inte hinner vara närvarande och tillgodose medarbetarnas behov av hjälp, feedback och att bli sedda och uppmärksammade. Svåra samtal och att förmedla klagomål från mottagare är såklart jobbigt också. Jag tycker också det är väldigt tråkigt med protokollskrivande. Ha ha!

Vilka dagar är bäst?
– När det märks att mina medarbetare trivs och har kul på jobbet. När de tar egna initiativ och med glädje hjälper varandra vid behov. Det är också väldigt roligt när vi får positiv feedback från våra mottagare och kunder. En kommentar om att vi gör ett bra jobb betyder väldigt mycket. När jag lyckas lösa ett komplext problem känns det också väldigt bra i magen. Eller se stoltheten i någon av mina medarbetares ögon när de lyckats lösa något de kanske inte trodde gick att lösa.

Vad är viktigast, anser du, på jobbet? (arbetsmiljö, kollegor, bra chef, etc)
– Varierande arbetsuppgifter och en tillåtande miljö och kultur där det finns utrymme för att prova sig fram och göra misstag ibland. Viktigt är också att alla respekterar varandra och varandras olikheter. Möjlighet att utvecklas, utbildas, utmanas och prova nya saker är också viktigt. Jag behöver stimulans och utmaningar för att trivas.

Foto: Patric Claesson

26 oktober 2020 6

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 6 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 1 år sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 1 år sedan