3M – Möte Med Medarbetaren
Susanne Lindwall på institutionen för husdjurens miljö och hälsa i Skara. Foto: privat

3M – Möte Med Medarbetaren

Text: Mårten Granert Publicerad: 23 mars 2021
Susanne Lindwall är personaladministratören på institutionen för husdjurens miljö och hälsa i Skara som också blivit administratör i det nystartade projektet Mitt liv med hund. Hon saknar kollegerna nu i dessa pandemitider men ser fram emot den varma årstid som är på gång.

Vad gör du på jobbet?
– Jag är anställd som personaladministratör på institutionen för husdjurens miljö och hälsa i Skara, och arbetar främst med anställningar, introduktion av nyanställda och allmänna personalfrågor. En annan stor och viktig del i mitt arbete är arbetsmiljöfrågor. Bland annat är jag sekreterare i Lokala samverkansgruppen, och nu under våren har jag tillsammans med vår prefekt påbörjat ett utvecklingsarbete för arbetsmiljöfrågor på HMH.

Jag har även sen en tid tillbaka arbetat som projektadministratör i Mitt liv med hund, ett stort forskningsprojekt om hundars och människors välfärd och hälsa. Det är jättespännande att komma närmare forskarnas arbete och få ta del av deras vardag och utmaningar.

Jag är också sekreterare till vår platschef här i Skara, och hjälper där främst till med att arrangera gemensamma aktiviteter för all personal i Skara.

Hur länge har du arbetat på SLU?
– Jag började på SLU i september 2009, så det blir snart 12 år med andra ord.

Vad tycker du är roligast?
– Övergripande skulle jag nog säga mixen av mina arbetsuppgifter. Men roligast är nog att jag i min personalroll får träffa och lära känna alla våra anställda, och att jag nu fått möjlighet att prova på att vara projektadministratör med allt vad det innebär. Bland annat sköter jag projektets hemsida, vilket är väldigt roligt då jag i grunden är utbildad webbdesigner.  Även om jag trivs väldigt bra på vårt fina campus i Skara, tycker jag också att det är väldigt roligt att emellanåt åka till Ultuna och hälsa på kollegorna på HR-avdelningen och vår HMH-personal som sitter där.

Har du något som kan liknas vid Pest & Pina?
– Just nu tycker jag att det är ganska pest & pina att jobba hemma på heltid och missa det sociala, som annars är en stor del av den ”normala” arbetsdagen. Sitta i zoom-möte en hel dag kan också vara ganska tröttande. Annars är det när tekniska prylar inte gör som jag vill, eller när något blir mer omständligt och krångligt än det behöver vara.

Vilka dagar är bäst?
– Jag är en riktig vår- och sommarmänniska, så dagar med sol och värme är klart bäst oavsett var jag befinner mig och vad jag gör! Jobbmässigt så är det när jag kunnat hjälpa någon och när jag känner att mitt arbete är betydelsefullt.

Vad är viktigast, anser du, på jobbet?
– Jag tror att en god arbetsmiljö är grunden för trivsel och framgång på en arbetsplats. Det är viktigt att alla behandlas lika och får det stöd som behövs, både för att kunna utföra sitt arbete och för att kunna återhämta sig. Och att ha roligt och få skratta på jobbet är så klart jätteviktigt!

23 mars 2021 12
SLU ansöker om certifieringen HR Excellence in Research Award

Utmärkelse I höstas beslutade rektor att SLU ska ansöka om att erhålla utmärkelsen HR Excellence in Research Award, en certifiering framtagen av den Europeiska kommissionen. Att erhålla utmärkelsen visar bland annat att ett lärosäte är en arbetsgivare som tillämpar rättvisa och transparenta rekryterings- och bedömningsförfaranden för forskares anställningar och vidare karriärutveckling, har en god arbetsmiljö samt löpande strävar efter att utveckla dessa delar.
24 mars 2021 5

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 6 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 6 månad sedan