3M – Möte Med Medarbetaren
Helene Hamlin i sitt rätta element bland studenter och djur. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU

3M – Möte Med Medarbetaren

Text: Mårten Granert Publicerad: 27 oktober 2017
Helene Hamlin är universitetslektor vid institutionen för kliniska vetenskaper på enheten för hund, katt och andra smådjur. Bland sina många utmärkelser kan nämnas att hon blivit utsedd till excellent lärare.

Vad gör du på jobbet?
 Jag har ett otroligt varierat arbete! Jag undervisar veterinärstudenter under deras kliniska fas av utbildningen när det gäller hund och katt, jag har pågående forskningsprojekt och är handledare för doktorander, jag tar emot smådjurspatienter på djursjukhuset (både inom ramen för mitt forskningsområde och patienter med andra åkommor, oftast tillsammans med veterinärstudenterna), jag är kursledare, jag sitter med i olika nämnder och kommittéer som rör undervisning på olika sätt, jag förmedlar information till djurägare, hundklubbar och till kollegor runt om i landet.

Hur länge har du arbetat på SLU?
 Oj, det börjar bli länge nu … Det bör ha varit sedan 1992 tror jag?

Vad tycker du är roligast?
 Det är så mycket som är roligt! Jag tycker att mötet med studenterna och att handleda kliniska moment är fantastiskt roligt. Att till exempel få vara med när en veterinärstudent får en riktig ”AHA-upplevelse” – det kan gälla att hitta en viss lymfknuta, undersöka ett öra eller lyckas med ett blodprov – det är en upplevelse som är svårslagen! Att arbetet är så varierat är härligt i sig.

Har du något som går att likna vid Pest & Pina?
 Det är mycket svårare att säga vad som liknar Pest & Pina … Men kanske när jag känner att tiden inte räcker till och att det drabbar andra i min omgivning.

Vilka dagar är bäst?
 När jag känner att det jag gör kan göra skillnad för någon och känner att jag kan bidra till att någon växer!

Vad är viktigast, anser du, på jobbet? (arbetsmiljö, kolleger, bra chef, etc).
 Att arbeta i team med positiva kollegor mot ett gemensamt mål där vi kan känna att vi vidareutvecklar och vidareutvecklas individuellt och tillsammans.

27 oktober 2017 5

Twitter

Märkning av blåfenad tonfisk på Västkusten https://t.co/2nee2KDzEv https://t.co/WAfmaO6u3G @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Idag kommer första antagningsbeskedet för höstens program och kurser! Har du kommit in? Grattis och välkommen till SLU! @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Matologi – kunskapsfestivalen om hållbar mat återvinner temat https://t.co/fyjGbtiDjR https://t.co/mKX02GYUg4 @_SLU via Twitter 10 dagar sedan
Nu kan man förhandsgranska 2020 års rödlista https://t.co/GDZqcMeek7 https://t.co/hFnhiOwugs @_SLU via Twitter 15 dagar sedan
Veronica Östling fr #Hushållningssällskapet: ”Vi är tacksamma för en arena för att diskutera de här frågorna men ho… https://t.co/ErThhtMy6G @_SLU via Twitter 17 dagar sedan
#Livsmedelsverket säger att vi ska äta mera #fisk - men vilken fisk?” Frågar sig Veronica Östling från… https://t.co/qHQyWj7NdU @_SLU via Twitter 17 dagar sedan