3M – Möte Med Medarbetaren
Annika Grandin arbetar på personalavdelningens enhet för ledarutveckling. Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt, SLU

3M – Möte Med Medarbetaren

Text: Mårten Granert Publicerad: 17 september 2018
Annika Grandin arbetar som administratör i Gruppen för hållbart ledarskap i akademin. Hon tar hand om kursanmälningar, utskick och förberedelser i samband med kurser, information på medarbetarwebben och mycket mer. Viktiga ledord i Annikas arbete är ett personligt bemötande med värme, omsorg och glädje.

Vad gör du på jobbet?
– Jag tillhör gruppen med det långa namnet Gruppen för hållbart ledarskap i akademin – i dagligt tal förkortat GHAL. Vi är en del av personalavdelningen. I min roll som administratör arbetar jag främst med det som rör våra chefs- och ledarskapskurser. Alltifrån förfrågningar, kursanmälningar, utskick, information, kontakt med deltagarna och förberedelser inför, under och efter våra kurser. Sedan är jag ansvarig för GHAL:s sidor på webben, en del budget- och ekonomifrågor, fakturahantering, delaktig i utveckling av våra kurser m.m.

Hur länge har du arbetat på SLU?
– Jag började i augusti 2012.

Vad tycker du är roligast? 
– Omväxlingen – även om många uppgifter är återkommande, så är ändå inte en dag lik den andra. Jag är en sån som gillar att fixa och ordna saker, ha många ”bollar i luften” och trivs med möten med människor även om mycket sker i form av mail. Jag har nog i princip alltid arbetat med någon form av kundservice och kundmöten. Men gillar också att få grotta ner mig ibland i någon klurig fråga av lite mer projekt- eller utvecklingskaraktär.

Har du något som går att likna vid Pest & Pina?
– Egentligen inte. Det skulle väl i så fall vara de få gånger som tekniken inte funkar, till exempel en kopieringsmaskin som inte vill vara med. Men det mesta går att lösa – och vi har ju jättebra support från IT-stöd.

Vilka dagar är bäst?
– Egentligen är alla dagar bäst – det låter kanske lite hurtigt – men jag har ju förmånen att arbeta i ett så härligt team – GHAL. Men det är ju extra roligt när man till exempel landat olika utvecklingsfrågor. Och särskilt roligt och högtidligt är det varje gång när vi har det första seminariet för en ny kursomgång.

Vad är viktigast, anser du, på jobbet? (arbetsmiljö, kolleger, bra chef, etc)
– Förr mig är det viktigt att känna att man är en del av ett team, i ett sammanhang, som arbetar mot samma mål, har samma grundläggande värderingar och tankar. Att man känner förtroende för varandra – att man ställer upp för varandra. Och att man också har möjlighet att lära sig nya saker och utvecklas. Och så har jag det – i ett GHALet bra team!

 

17 september 2018 6

Twitter

RT @SLUFutureFood: Hör @Elin_Roos_SE ge 3 konkreta råd och förklara hur klimatmålen kan nås utan att behöva drabba svenska köttproducenter.… @_SLU via Twitter 3 timmar sedan
Mulmholkar ger nya svar på frågor om biologisk mångfald https://t.co/BPpvFhBBB8 https://t.co/Sxgd9FS34k @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Följ @SLUFutureFood som liverapporterar från #livsmedelsforum https://t.co/1qdS9Mq32P @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Emåns museum fick naturvägledarpris https://t.co/xjoqV6gSJM https://t.co/gs5VXu0M0M @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
RT @_Bondesson: Branschen och akademin är solklara kompisar ??? @LRFSverige & @_SLU https://t.co/RmqfikNNjm @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
RT @sgraslun: Connecting forest, science and people ????? - the large ?@IUFRO? world forest congress will be hosted by @_SLU &Sweden inSto… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan