Vad gör du på jobbet?
– Jag forskar och undervisar om livsmedelssäkerhet, det vill säga att den mat vi äter ska vara fri från smittor och annat som kan göra oss sjuka. I min tjänst ingår även ett speciellt uppdrag att samverka (främst med externa partners), vilket är roligt och givande. En stor del av min tid ägnar jag även åt det Sida-stödda programmet AgriFoSe2030 som jag är programchef för. Vad som är spännande med det programmet är att det omsätter befintlig forskning till praktik och policy och på det sättet bidra till ökad tillgång på livsmedel i AgriFose2030 partnerländer i Afrika och Asien.
Hur länge har du arbetat på SLU?
– Hmm, sedan 2007, tror jag.
Vad tycker du är roligast?
– Just nu tycker jag det roligast att det går framåt för de doktorander och examensarbetare som jag handleder. Men det är lika roligt med framgångar och alla aktiviteter inom AgriFoSe2030-programmet.
Har du något som går att likna vid Pest & Pina?
– Inget som är så illa som pest & pina, men jag blir frustrerad om ofärdiga projekt och artiklar glider in i ”surdegsfas” och går i stå, samt när arbetsuppgifter haglar in och jag redan är fullbokad.
Vilka dagar är bäst?
– När solen skiner (som idag) och jag känner att arbetet rullar på och vi gör bra saker!
Vad är viktigast, anser du, på jobbet? (arbetsmiljö, kolleger, bra chef, etc)
– Självklart är det viktigt med arbetsuppgifter som känns meningsfulla och som man brinner för! Lika viktigt är det med en arbetsmiljö där vi trivs så att vi kan hjälpa, stötta och glädja oss med varandra.