Analys av stödfunktionerna vid LTV

Text: Anette Neldestam Publicerad: 18 september 2015
Till skillnad från SLU:s övriga fakulteter har LTV sedan 2007 en modell där även institutionernas administration omfattas av fakultetskansliet. Sedan dess har det pågått en gemensam utvecklingsprocess av alla stödfunktioner i Alnarp.

Fakultetsdirektör Margit Nothnagl startar analysen med kick-off på Loftet i Alnarpsgården.

I september startade en analys av denna modell avseende hur det fungerar med organisation, arbete och effektivitet av alla stödfunktioner i Alnarp. Målet är att identifiera eventuella förbättringsmöjligheter och ge förslag på hur dessa i så fall ska implementeras, men även att ge en god bild av nuvarande situation och kunna utgöra beslutsunderlag för ett fortsatt utvecklingsarbete.

Analysen genomförs av EY (tidigare Ernest&Young) och kommer att pågå under sju veckor. Det kommer att ske bl a genom djupintervjuer, en enkät samt workshops.

Arbetet beräknas vara klart till i början av november.

18 september 2015 1
Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Djurfilm När Cecilia Di Bernardis dokumentär om fjällrävar hade visats i italiensk tv hörde en pojke av sig. Han hade blivit så inspirerad av filmen att han valt fjällräv som ämne för sitt föredrag inför klassen. Det kanske var första gången hans klasskamrater hörde talas om detta nordliga djur. ”Det var fantastiskt, det var ju precis det vi ville uppnå med dokumentären” säger Cecilia som nu är doktorand på SLU:s forskningsstation i Grimsö.
9 september 2019 10
Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism Turism där djur på något sätt ingår är en växande industri i många länder runt om i världen. Det är turism där människor ska få närkontakt med vilda djur i roller som underhållare, transportmedel, jaktbyte eller selfiekompisar. Dessa verksamheter kan se ut på många olika sätt beroende på vilket djurslag som står i fokus. Gemensamt många gånger är att dessa verksamheter bedrivs på människans villkor medan djurvälfärden är åsidosatt.
16 september 2019 2

Twitter

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv https://t.co/cA7f7SMEHD https://t.co/M56oJueIyC @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Minskad övergödning ökar värdet på fritidsfiskets fångster https://t.co/oGlPaCnSxd @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Långsamma muskler ger koreansk lantras ett godare griskött. Den genetiska bakgrunden har nu hittats.… https://t.co/dCVNVrj0HB @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Livet på jorden ska kartläggas i storslaget EU-projekt. Tomas Roslin från SLU har tillsammans med två andra forskar… https://t.co/O1ae5FZ6pr @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Färre yngel dör i laxsjukdomen M74 https://t.co/xKxKRidpAV @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Djurskyddsföreningen donerar pengar till SLU https://t.co/CkGUEvL2mB @_SLU via Twitter 11 dagar sedan