Dags att skicka julkort
Julkort SLU

Dags att skicka julkort

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 2 december 2014
Nu kan du enkelt skicka ett digitalt julkort med din egen SLU-hälsning. Det digitala julkortet finns både på svenska och engelska, och fungerar bäst med webbläsarna Firefox, Chrome och Safari.

Det finns färdiga bilder, men om du vill ha ett eget motiv taggar du bilden med #SLUjul2014 på ditt Instagram så dyker den upp under valbara bilder.

Klicka på  http://slu.postcard.phosdev.se/ och börja skicka.

Mer om jul- och nyårshälsningar på SLU.

2 december 2014 15 9
 1. Kommentar från Dianne Wästerlund 3 december 2014:

  lite mer instruction behövs nog för de mindre begåvade datoranvändare. När jag klickar på länken får jag upp en skogsbild och det är allt. Tagga min egen bild, hur?

  • Kommentar från Vanja Sandgren 3 december 2014:

   Hej Dianne! Du ska få upp en text på svenska och engelska och sen gå vidare till utvalda bilder. Dessa går inte att tagga. Du taggar egna bilder som du tar själv med Instagram. De bilderna hamnar bland de övriga julkorten.
   MVH Vanja Sandgren

   • Kommentar från Vanja Sandgren 3 december 2014:

    SLU:s webbredaktion har svarat på frågan om att bara få upp en skogsbild och inte kunna klicka vidare. Det är Internet Explorer som spökar för vissa användare. Men det ska fungera i andra webbläsare, Mac-användare har inga problem, inte heller de som använder Chrome eller Firefox.

 2. Kommentar från Örjan Berglund 3 december 2014:

  Hej
  Jag tror ni bör ta bort tjänsten tills den fungerar! Första gången man klickar på den så kommer bara skogsbilden, andra gången kommer ett meddelande om script-fel. Om vi skall kunna använda tjänsten till våra kunder/samarbetspartner så måste den fungera på alla läsare. Dessutom kan man inte skriva tillräckligt många tecken på namnraden så att för och efternamn ryms.

 3. Kommentar från Oskar 3 december 2014:

  Om man har problem i Explorer kan man lägga till webbadressen som Betrodd sida under Internetalternativ > Säkerhet > Betrodd sida. Enklast är dock att testa en annan webbläsare. 🙂

 4. Kommentar från Örjan Berglund 4 december 2014:

  Ett verktyg som inte fungerar direkt för våra kunder, blir ju en negativ upplevelse. Dvs. det funkar inte eller så kommer en ruta upp om ett script som inte fungerar. Detta ger ett oprofessionellt intryck och istället för att ge en positiv känsla med SLU som avsändare så blir det en negativ och det skadar varumärket. Det är ju inget vidare att vi först skall skicka ut ett mail till våra kunder/avnämare/bönder/myndigheter etc där vi anser att de skall minska säkerheten genom att ändra inställningarna i IE eller att de skall installera en annan webläsare!! För inte är väl avsikten av vi skall sitta och skicka jul-ekort internt på SLU? Gör om och gör rätt, återkom när det fungerar för alla webläsare (eller åtminstonde för en av de mest använda).

 5. Kommentar från Vanja Sandgren 4 december 2014:

  Tack för synpunkter! De är förmedlade och en ny länk ligger nu uppe.

 6. Kommentar från Kjell Bolmgren 5 december 2014:

  Hej!
  Kan man skicka vykortet till sändlistor (eller på annat sätt till väldigt många mottagare)?

  • Kommentar från Vanja Sandgren 5 december 2014:

   Svar från webbredaktionen: Man kan skicka till flera mottagare om man sätter komma mellan varje mejladress. Däremot är ju inte julkortet kopplat till Outlook och eventuella utskickslistor man kan ha där. Redaktionen har ingen uppgift om exakt hur många mejladresser man kan skicka till samtidigt, men tror inte att det finns någon begränsning.

Twitter

Ny marin snäckart i svenska vatten https://t.co/oZDD02o9Pq https://t.co/ayuleoOWnH @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Forskare har hittat 30 arvsanlag som ska ge ny oljeväxt bra egenskaper. https://t.co/zFplNYQO4A https://t.co/oYZLQzIxWy @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Käk för kris eller krig – för 50 år sen och nu. Hur kan vi bygga beredskap på ett sätt som samtidigt skulle göra Sv… https://t.co/Jr5poTLL9T @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Odling av flodkräfta ger extrainkomster och bevarar samtidigt en hotad art https://t.co/SV74GFKOSd https://t.co/hT9at2mPMp @_SLU via Twitter 10 dagar sedan
SLU höjer sin röst i Almedalen https://t.co/T0RBSip5Pj @_SLU via Twitter 13 dagar sedan
Heidi Andersson och Anders Wall – två av SLU:s hedersdoktorer 2018 https://t.co/meGuBiiglw https://t.co/YQSPpsQUFq @_SLU via Twitter 13 dagar sedan