Dags att skicka julkort
Julkort SLU

Dags att skicka julkort

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 2 december 2014
Nu kan du enkelt skicka ett digitalt julkort med din egen SLU-hälsning. Det digitala julkortet finns både på svenska och engelska, och fungerar bäst med webbläsarna Firefox, Chrome och Safari.

Det finns färdiga bilder, men om du vill ha ett eget motiv taggar du bilden med #SLUjul2014 på ditt Instagram så dyker den upp under valbara bilder.

Klicka på  http://slu.postcard.phosdev.se/ och börja skicka.

Mer om jul- och nyårshälsningar på SLU.

2 december 2014 15 9
 1. Kommentar från Dianne Wästerlund 3 december 2014:

  lite mer instruction behövs nog för de mindre begåvade datoranvändare. När jag klickar på länken får jag upp en skogsbild och det är allt. Tagga min egen bild, hur?

  • Kommentar från Vanja Sandgren 3 december 2014:

   Hej Dianne! Du ska få upp en text på svenska och engelska och sen gå vidare till utvalda bilder. Dessa går inte att tagga. Du taggar egna bilder som du tar själv med Instagram. De bilderna hamnar bland de övriga julkorten.
   MVH Vanja Sandgren

   • Kommentar från Vanja Sandgren 3 december 2014:

    SLU:s webbredaktion har svarat på frågan om att bara få upp en skogsbild och inte kunna klicka vidare. Det är Internet Explorer som spökar för vissa användare. Men det ska fungera i andra webbläsare, Mac-användare har inga problem, inte heller de som använder Chrome eller Firefox.

 2. Kommentar från Örjan Berglund 3 december 2014:

  Hej
  Jag tror ni bör ta bort tjänsten tills den fungerar! Första gången man klickar på den så kommer bara skogsbilden, andra gången kommer ett meddelande om script-fel. Om vi skall kunna använda tjänsten till våra kunder/samarbetspartner så måste den fungera på alla läsare. Dessutom kan man inte skriva tillräckligt många tecken på namnraden så att för och efternamn ryms.

 3. Kommentar från Oskar 3 december 2014:

  Om man har problem i Explorer kan man lägga till webbadressen som Betrodd sida under Internetalternativ > Säkerhet > Betrodd sida. Enklast är dock att testa en annan webbläsare. 🙂

 4. Kommentar från Örjan Berglund 4 december 2014:

  Ett verktyg som inte fungerar direkt för våra kunder, blir ju en negativ upplevelse. Dvs. det funkar inte eller så kommer en ruta upp om ett script som inte fungerar. Detta ger ett oprofessionellt intryck och istället för att ge en positiv känsla med SLU som avsändare så blir det en negativ och det skadar varumärket. Det är ju inget vidare att vi först skall skicka ut ett mail till våra kunder/avnämare/bönder/myndigheter etc där vi anser att de skall minska säkerheten genom att ändra inställningarna i IE eller att de skall installera en annan webläsare!! För inte är väl avsikten av vi skall sitta och skicka jul-ekort internt på SLU? Gör om och gör rätt, återkom när det fungerar för alla webläsare (eller åtminstonde för en av de mest använda).

 5. Kommentar från Vanja Sandgren 4 december 2014:

  Tack för synpunkter! De är förmedlade och en ny länk ligger nu uppe.

 6. Kommentar från Kjell Bolmgren 5 december 2014:

  Hej!
  Kan man skicka vykortet till sändlistor (eller på annat sätt till väldigt många mottagare)?

  • Kommentar från Vanja Sandgren 5 december 2014:

   Svar från webbredaktionen: Man kan skicka till flera mottagare om man sätter komma mellan varje mejladress. Däremot är ju inte julkortet kopplat till Outlook och eventuella utskickslistor man kan ha där. Redaktionen har ingen uppgift om exakt hur många mejladresser man kan skicka till samtidigt, men tror inte att det finns någon begränsning.

Fortsättningen tryggad för välanvänt internetbaserat läromedel

Fortsättningen tryggad för välanvänt internetbaserat läromedel

DATA Databasen VetBact är ett nationellt och internationellt pedagogiskt verktyg och en kunskapsbank för studenter, lärare, forskare och allmänheten. VetBact (www.vetbact.org) har funnits allmänt tillgänglig på internet sedan 2006 och utvecklingen har hela tiden drivits av studenternas behov. Tack vare medel från VH-fakulteten så finns VetBact nu på en server vid SLU, vilket gör att den kommer att finnas kvar och utvecklas under överskådlig tid.
23 januari 2018 3
Lövsta en plats för lantbruksforskning i 270 år

Lövsta en plats för lantbruksforskning i 270 år

Linné på SLU Lövsta ligger någon mil öster om Uppsala och är en av SLU:s forskningsgårdar. Där bedrivs forskning om mjölkkor, fjäderfä och grisar. Snart tillkommer även Lövsta fältforskningsstation som har fokus på åkerns grödor. Lövsta är en klassisk plats för lantbruksforskning. Redan i mitten av 1700-talet bedrev baron Sten Carl Bielke jordbruksexperiment här. Bielke var nära vän med Carl von Linné och de båda herrarna har satt sin prägel på Lövsta som ännu kan skönjas i landskapet.
25 januari 2018 5

Twitter

Nya möjligheter i Markdata-appen https://t.co/Y2mKixR0ty @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
SLU redovisar stark ekonomi https://t.co/Do4Qe1x0FS @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Travsporten storsatsar på SLU:s hästforskning https://t.co/SI23XuiKz2 https://t.co/tLBJ6fPX9e @_SLU via Twitter 6 dagar sedan
Växtskyddsmedel i ekologisk produktion – användning och risker, ny rapport från EPOK – Centrum för ekologisk produk… https://t.co/eNWw5GyBBF @_SLU via Twitter 10 dagar sedan
Efterlyses! Innovativa idéer från yrkesfisket som kan bidra till ett mer skonsamt och selektivt fiske.… https://t.co/5L8aLY3fkF @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
Vaccin mot fruktade hästsjukdomen kvarka https://t.co/lL46oyagkn @_SLU via Twitter 13 dagar sedan