Ny i syskonskaran: #pluggagrönt

Text: Annamia Olvmyr Publicerad: 17 april 2018
LTV-fakulteten har lanserat en kampanj som ska öka kännedomen för sina utbildningar inom trädgård och landskap. Kampanjen går under namnet ”Plugga grönt” och under hashtaggen #pluggagrönt.

På SLU:s hemsida finns en särskild kampanjsida: www.slu.se/pluggagront Här samlar vi information som är värdefull för en framtida student. Våra pluggagrönt-konton i sociala medier ger en inblick i studenternas vardag.

Ni har tidigare kunna läsa om NJ-fakultetens studentrekryteringskampanj #pluggahållbart och VH-fakultetens motsvarighet #pluggadjur. Nu välkomnas ett nytt syskon i denna skara.

#pluggagrönt-kampanjen startades upp i ett sent skede i februari. Vi har nu i starten valt att fokusera på Instagram och Facebook. I dagsläget har vi mer än 200 följare på varje konto.

Studentgruppen arbetar ambitiöst med våra sociala medier och skapar ett varierat innehåll. Projektgruppen består av Niklas Carlsson, Johanna Hagen, Elin Alm och projektledaren Amanda Backman.

Vårt mål med kampanjen #pluggarönt är att öka kännedomen om och intresset för de utbildningar som finns på LTV-fakulteten. Vi vill få fler potentiella studenter att bli nyfikna på de frågor som dessa program handlar om och hur det är att vara student på SLU. Det leder förhoppningsvis till ett ökat intresse för utbildningarna och i förlängningen till att antalet sökande ökar.

22 april kommer en graffitivägg målas på temat landskap och trädgård vid Folkets park i Malmö. Förutom väggmålningen i Malmö, så kommer det bli en intresseväckande film där våra kunskaper lyfts fram på ett annorlunda vis. Medan graffitiväggen målas publicerar vi processen i våra sociala medier. Om ni är i närheten av Folkets Park i Malmö, kom gärna förbi och säg hej till oss!

17 april 2018 2
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Svenska favabönor framtidens mat? https://t.co/j3XC9Nukhz https://t.co/WK9abZUQrE @_SLU via Twitter 17 timmar sedan
Ny rapport: SLU:s forskning håller hög internationell klass https://t.co/SrhFDbBTZo @_SLU via Twitter 18 timmar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Filmtips på #världsvattendagen: Forskare och studenter på @_SLU berättar hur de bidrar till en bättre värld #vatten #mi… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Professor Jiasui Zhan, Battling plant diseases - an evolutionary approach #sluinstallation https://t.co/aPCXxjiTgM @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Professor Anti Vasemägi, Fishing for genes that matter. #sluinstallation https://t.co/CmeaflywtF @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Just nu: Professor Seema Arora-Jonsson, Challenges for sustainable development: Rural Europe in a new global contex… https://t.co/Bt7ufsnH2n @_SLU via Twitter 4 dagar sedan