Ny i syskonskaran: #pluggagrönt

Text: Annamia Olvmyr Publicerad: 17 april 2018
LTV-fakulteten har lanserat en kampanj som ska öka kännedomen för sina utbildningar inom trädgård och landskap. Kampanjen går under namnet ”Plugga grönt” och under hashtaggen #pluggagrönt.

På SLU:s hemsida finns en särskild kampanjsida: www.slu.se/pluggagront Här samlar vi information som är värdefull för en framtida student. Våra pluggagrönt-konton i sociala medier ger en inblick i studenternas vardag.

Ni har tidigare kunna läsa om NJ-fakultetens studentrekryteringskampanj #pluggahållbart och VH-fakultetens motsvarighet #pluggadjur. Nu välkomnas ett nytt syskon i denna skara.

#pluggagrönt-kampanjen startades upp i ett sent skede i februari. Vi har nu i starten valt att fokusera på Instagram och Facebook. I dagsläget har vi mer än 200 följare på varje konto.

Studentgruppen arbetar ambitiöst med våra sociala medier och skapar ett varierat innehåll. Projektgruppen består av Niklas Carlsson, Johanna Hagen, Elin Alm och projektledaren Amanda Backman.

Vårt mål med kampanjen #pluggarönt är att öka kännedomen om och intresset för de utbildningar som finns på LTV-fakulteten. Vi vill få fler potentiella studenter att bli nyfikna på de frågor som dessa program handlar om och hur det är att vara student på SLU. Det leder förhoppningsvis till ett ökat intresse för utbildningarna och i förlängningen till att antalet sökande ökar.

22 april kommer en graffitivägg målas på temat landskap och trädgård vid Folkets park i Malmö. Förutom väggmålningen i Malmö, så kommer det bli en intresseväckande film där våra kunskaper lyfts fram på ett annorlunda vis. Medan graffitiväggen målas publicerar vi processen i våra sociala medier. Om ni är i närheten av Folkets Park i Malmö, kom gärna förbi och säg hej till oss!

17 april 2018 2

Twitter

Grogrund – SLUs centrum för förädling av livsmedelsgrödor https://t.co/sp6621vMFU @_SLU via Twitter 6 timmar sedan
Filmen "Finskog och fulskog", som handlar om skogens estetik och människans skogsupplevelser, har vunnit pris vid d… https://t.co/V4eCMuc609 @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
RT @Naringsdep: Nu inleder Sven-Erik Bucht rundabordssamtal för ökad takt i jämställdhetsarbetet inom skogssektorn. #gillaskog #skogsprog… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
RT @Naringsdep: Idag lyfter vi fram kvinnor i skogsnäringen på internet! Näringsdepartementet @_SLU och @WikimediaSE bjuder in till #WikiGa… @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Rovdjur hindrar renar från att ”surfa på grön våg” https://t.co/fCJPYLMQwX https://t.co/koItk7Y78Z @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Välkomna @Naringsdep och @WikimediaSE! https://t.co/vfbucNyuLW @_SLU via Twitter 5 dagar sedan