Ny i syskonskaran: #pluggagrönt

Text: Annamia Olvmyr Publicerad: 17 april 2018
LTV-fakulteten har lanserat en kampanj som ska öka kännedomen för sina utbildningar inom trädgård och landskap. Kampanjen går under namnet ”Plugga grönt” och under hashtaggen #pluggagrönt.

På SLU:s hemsida finns en särskild kampanjsida: www.slu.se/pluggagront Här samlar vi information som är värdefull för en framtida student. Våra pluggagrönt-konton i sociala medier ger en inblick i studenternas vardag.

Ni har tidigare kunna läsa om NJ-fakultetens studentrekryteringskampanj #pluggahållbart och VH-fakultetens motsvarighet #pluggadjur. Nu välkomnas ett nytt syskon i denna skara.

#pluggagrönt-kampanjen startades upp i ett sent skede i februari. Vi har nu i starten valt att fokusera på Instagram och Facebook. I dagsläget har vi mer än 200 följare på varje konto.

Studentgruppen arbetar ambitiöst med våra sociala medier och skapar ett varierat innehåll. Projektgruppen består av Niklas Carlsson, Johanna Hagen, Elin Alm och projektledaren Amanda Backman.

Vårt mål med kampanjen #pluggarönt är att öka kännedomen om och intresset för de utbildningar som finns på LTV-fakulteten. Vi vill få fler potentiella studenter att bli nyfikna på de frågor som dessa program handlar om och hur det är att vara student på SLU. Det leder förhoppningsvis till ett ökat intresse för utbildningarna och i förlängningen till att antalet sökande ökar.

22 april kommer en graffitivägg målas på temat landskap och trädgård vid Folkets park i Malmö. Förutom väggmålningen i Malmö, så kommer det bli en intresseväckande film där våra kunskaper lyfts fram på ett annorlunda vis. Medan graffitiväggen målas publicerar vi processen i våra sociala medier. Om ni är i närheten av Folkets Park i Malmö, kom gärna förbi och säg hej till oss!

17 april 2018 2

Twitter

Penningregn över innovatörer! https://t.co/3SDdZFXtfM https://t.co/4vqklvMz0G @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
Smedjeveckan - populärvetenskap vid SLU i Skara https://t.co/n51S8Xm46I https://t.co/maSh9Rnbzl @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Pressinbjudan: H.K.H. Prins Carl Philip inviger nytt stall utanför Skara https://t.co/6sEDgZexnQ https://t.co/LZ5L457BPS @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Vad säger forskningen om olika sätt att förebygga rovdjursangrepp på boskap? Tjugoen forskare från 10 länder har gr… https://t.co/7pANetTETp @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Tuffa åtgärder krävs för att stoppa puckellaxen https://t.co/M6mXfm4IrB @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Pressinbjudan: Matproduktion i städer och prisutdelning i Sveriges största innovationstävling… https://t.co/Vf1gisuByz @_SLU via Twitter 5 dagar sedan