Förstärker kommunikationssidan i Umeå
Jessika Lagrelius, Anna Morén och Susanna Bergström är nyanställda i Umeå. Foto: Jessika Lagrelius, SLU

Förstärker kommunikationssidan i Umeå

Text: Olof Bergvall Publicerad: 30 januari 2019
Vi har nöjet att presentera spännande skogsnyheter på kommunikationssidan: tre personer har blivit anställda, som ska jobba med marknadsföring och kommunikation inom fakulteten för skogsvetenskap.

Först ut var Anna Morén (mitten på bilden) som påbörjade sin anställning som marknadsförare den 15 november, den 9 januari anslöt Jessika Lagrelius (t.v.) och Susanna Bergström (t.h.) på tjänster som kommunikatörer.

Anna Morén har uppdraget jobba med marknadsföring av verksamheten inom fakulteten för kogsvetenskap, både nationellt och internationell, med fokus på våra skogsutbildningar. Anna har en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, och har jobbat med allt från kommunikation i kommunal verksamhet, marknadsföring av snöskotrar, intern kommunikation i finansbolag till eventverksamhet.

Jessika Lagrelius ska tillsammans med Anders Alanärä ta fram utbildningsmaterial som taggar igång gymnasieelever på skogen. Dessutom är hon Umeås representant i alumnprojektet och jobbar med sociala medier för Future Forests. Jessika är utbildad ekonom med inriktning mot marknadsföring, och kommer närmast från företagsinkubatorn Uminova Innovation. Hon är engagerad i hållbarhetsfrågor och funderar nu som bäst på om en cykel med smala däck duger i Umeås vinterföre.

Susanna Bergström är anställd som kommunikatör på institutionen för vilt, fisk och miljö. Hon kommer att jobba med studentrekrytering till deras masterprogram och kurser. Fokus kommer också att ligga på att få fler att få upp ögonen för den spännande verksamhet som bedrivs på institutionen!

Susanna är journalist i grunden och har arbetat som redigerare i flera år. Senast kommer hon från Folkuniversitetet där hon arbetade som utbildningskoordinator och marknadsföringsansvarig för Yrkeshögskolan.

30 januari 2019 4

Twitter

Skogen - räcker den? En film om när förväntningar växer snabbare än träd. https://t.co/J7MqjKFuBZ https://t.co/yBq8Sj2E1X @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Hur kan djur och natur bli en resurs inom vård och skola i framtiden? Konferensen #DjurNaturHälsa2019 riktar sig ti… https://t.co/KIEeJ3zw3V @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Hur kan djur och natur bli en resurs inom vård och skola i framtiden? Konferensen #DjurNaturHälsa2019 riktar sig ti… https://t.co/QquMjmQzSf @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Oklart om lagskydd för vilda djur https://t.co/lWt509PYRH @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Halmfoder ger inte hästar magsår https://t.co/LP52QuV5Ne https://t.co/Wg5RMXmJJe @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Moderna DNA-baserade metoder ger oss en helt ny inblick i samspelet mellan olika arter i naturen. Liksom mikroskope… https://t.co/2BBdJrCnFD @_SLU via Twitter 7 dagar sedan