Förstärker kommunikationssidan i Umeå
Jessika Lagrelius, Anna Morén och Susanna Bergström är nyanställda i Umeå. Foto: Jessika Lagrelius, SLU

Förstärker kommunikationssidan i Umeå

Text: Olof Bergvall Publicerad: 30 januari 2019
Vi har nöjet att presentera spännande skogsnyheter på kommunikationssidan: tre personer har blivit anställda, som ska jobba med marknadsföring och kommunikation inom fakulteten för skogsvetenskap.

Först ut var Anna Morén (mitten på bilden) som påbörjade sin anställning som marknadsförare den 15 november, den 9 januari anslöt Jessika Lagrelius (t.v.) och Susanna Bergström (t.h.) på tjänster som kommunikatörer.

Anna Morén har uppdraget jobba med marknadsföring av verksamheten inom fakulteten för kogsvetenskap, både nationellt och internationell, med fokus på våra skogsutbildningar. Anna har en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, och har jobbat med allt från kommunikation i kommunal verksamhet, marknadsföring av snöskotrar, intern kommunikation i finansbolag till eventverksamhet.

Jessika Lagrelius ska tillsammans med Anders Alanärä ta fram utbildningsmaterial som taggar igång gymnasieelever på skogen. Dessutom är hon Umeås representant i alumnprojektet och jobbar med sociala medier för Future Forests. Jessika är utbildad ekonom med inriktning mot marknadsföring, och kommer närmast från företagsinkubatorn Uminova Innovation. Hon är engagerad i hållbarhetsfrågor och funderar nu som bäst på om en cykel med smala däck duger i Umeås vinterföre.

Susanna Bergström är anställd som kommunikatör på institutionen för vilt, fisk och miljö. Hon kommer att jobba med studentrekrytering till deras masterprogram och kurser. Fokus kommer också att ligga på att få fler att få upp ögonen för den spännande verksamhet som bedrivs på institutionen!

Susanna är journalist i grunden och har arbetat som redigerare i flera år. Senast kommer hon från Folkuniversitetet där hon arbetade som utbildningskoordinator och marknadsföringsansvarig för Yrkeshögskolan.

30 januari 2019 4
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan