Global samverkan

Text: Malin Planting Publicerad: 31 januari 2019
De globala målen för hållbar utveckling och Agenda 2030 skapar möjligheter till samverkan med låginkomstländer. På SLU startas nu ett nytt nätverk för alla anställda.

Nätverket är öppet för alla på SLU som har, eller är intresserade av samarbeten med låginkomstländer.

– Vi hoppas att nätverket ska öka kontakten mellan forskare inom olika vetenskapliga områden och bjuder in till fysiska träffar med seminarier och workshops, säger Katarina Börling, forskningssekreterare på SLU Global och ansvarig för nätverket.

I förlängningen är det möjligt att skapa samverkan mellan personer för att till exempel skriva gemensamma projektansökningar med utgångspunkt i tidigare erfarenheter och kontakter.

I satsningen ingår även ett särskilt sub-nätverk för internationella och svenska doktorander som har projekt i låginkomstländer.

Projektet startar med träffar, den 12 februari för doktorander och 21 mars för alla anställda på SLU.

Anmäl dig här.

Fakta

SLU Global

Nätverket startar under våren 2019 och samordnas av SLU Global.  Bakgrunden är att rektor beslutat att den globala verksamheten ska stödja och spegla all SLU:s verksamhet med relevans för hållbar utveckling framförallt med fokus på låginkomstländer.

Kontakt: katarina.borling@slu.se, telefon 018-67 20 34

 

31 januari 2019
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan