Hallå där Hushållningssällskapet!

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 16 juni 2016
Hushållningssällskapet håller en stor konferens på Ultuna i oktober. Marie Lundberg, växtodlingsrådgivare och teamchef syd, berättar om varför man vill vara på SLU.

När sker konferensen och vem vänder den sig till?

– Den tredje och fjärde oktober genomför vi vår medarbetarkonferens, ”Hushållningssällskapens Konferens 2016”. I år har vi bjudit in samtliga anställda från norr till söder på Hushållningssällskapet, ordförande i varje sällskap, anställda vid våra dotterbolag samt även våra kollegor i Hushållningssällskapen som finns på Åland och i Finland. Cirka 500 av våra totalt 700 medarbetare kommer.

Varför på SLU?

– Eftersom SLU både är en mycket viktig kunskapskälla för oss och en plantskola för våra blivande medarbetare känns SLU som en given plats. Er verksamhet är viktig för oss som organisation.

– Vi vill möta forskare och studenter för att påminna alla om att det är till nytta för oss båda med ett fortsatt gott samarbete mellan organisationerna. Hushållningssällskapet kan bidra med kunskap från praktisk rådgivning, egen forskning och fältförsök till SLU och SLU kan bidra med ny och innovativ kunskap till oss. Vi hoppas även att våra naturbruksskolor ska få ökad samverkan med SLU.

– Vi vill också träffa era studenter för att visa upp vår bredd och samlade kompetens så att studenterna ser oss som en spännande och potentiell arbetsgivare efter att deras tid på SLU har tagit slut. Det kommer att bli studentaktivitet före och efter konferensen och alla är välkomna till en utställning i gången mellan Ulls hus och Utbildningshuset.

Vad ska ni prata om?

– Det blir gemensamma föreläsningar och ämnesspecifika pass, ca 25 parallella program ges under delar av dagarna. Detta är ett tillfälle för växtodlingsrådgivare, lantbruksdjursrådgivare, skolpersonal, personal från migrationsboende, fiskkonsulter, vaktmästare, försökspersonal – alla inom Hushållningssällskapets familj – att mötas, fortbilda sig och ha mycket skoj tillsammans.

16 juni 2016 2
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 19 dagar sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 7 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 7 månad sedan