Hallå där, Mats Jonsell!
Mats Jonsell Foto: Jenny Svennås-Gillner

Hallå där, Mats Jonsell!

Text: Ulla Ahlgren Publicerad: 12 mars 2019
Tre frågor till Mats Jonsell som efterträder fältentomolog Åke Lindelöw som går i pension.

Du efterträder fältentomolog Åke Lindelöw som går i pension, hur känns det?
– Det är en stor rock att fylla ut, men det är en inspirerande och trevlig miljö med många bra personer vid institutionen för ekologi och enheten för skogsentomologi, som jag samarbetar med.

Har du några speciella planer med ditt arbete framöver?
– Eftersom jag tidigare har sysslat mest med naturvårdsfrågor så är en tanke att använda den kunskapen för att jobba med både skadefrågor och naturvårdsfrågor på samma gång: Perspektiven kan både komma i konflikt med varandra, men ibland också samarbeta. Oftast har man bara tittat på en sak i taget.

Vad ser du mest fram emot med arbetet?
– Det är alltid inspirerande när den kunskap som vi har och som vi forskar fram efterfrågas av omvärlden. Att dela med sig av den och att i gengäld få insyn i vilka praktiska problem som är aktuella för användare av kunskapen är något som jag ser fram emot.

 

12 mars 2019 6
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 2 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 8 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 8 månad sedan