Hej alla 64 nyanställda på SLU!

Text: Annamia Olvmyr Publicerad: 11 september 2017
Vi kan berätta att från den 1 augusti har vi växt till oss med 64 nyanställda på SLU. Fyra av dem hade sin första dag tillsammans i Alnarp den 21 augusti. Det är alltid en speciell känsla när man är ny. Det är många att skaka hand med – men vi lovar att det går bra att lära sig namn på folk efterhand som man möts igen.

Alla som kommer hit välkomnas av en slående vacker miljö med grönska och natur. Det är inte heller helt fel att att vår arbetsplats har ett slott som ofta liknas vid Harry Potters magiska universitet Hogwarts. Vi tar tillfället i akt och hälsar på de fyra personer som träffades på sin första dag.

Helena Edberg, institutionssekreterare
Hur känns det nu efter några veckor här i Alnarp?

– Jag trivs bra på SLU. Det är en jättefin miljö att vistas i och folk är allmänt trevliga här. Min roll som institutionssekreterare känns relativt bred och flexibel där inget är för högt eller för lågt och det passar mig perfekt. Jag kommer närmast från Umeå universitet där jag jobbade på Juridiska institutionen som studieadministratör. Vi flyttade ner till Skåne nu i somras så det är inte bara jobbet som är nytt utan även själva Skåneland men som sagt vi trivs jättebra här nere i södern.

Ewa Berthagen, administrativ chef/fakultetsekonom
Vad ser du mest fram emot?

– Mest ser jag fram emot att få lära känna alla människorna här i Alnarp, inte minst mina medarbetare i ekonomi/personalgruppen. Det är en annorlunda verksamhet än de jag varit i tidigare och jag hoppas få lära mig allt både om forskning och om utbildning. Jag hoppas också få hitta någon som gillar gammaldags rosor, ett av mina stora intressen. Att bara gå i parken till olika delar av verksamheten i den här underbara miljön gör mig glad!

Anna-Kari Trondman, utbildningshandläggare
Vad har du för yrkesbakgrund?

– Jag började som doktorand i miljövetenskap på Linnéuniversitetet i Kalmar 2009. Mitt ämne inom miljövetenskap heter paleoekologi, vilket kan beskrivas som miljöhistoria eller förhistorisk ekologi. Huvudsyftet med min avhandling var att ta fram kvantitativa vegetationsrekonstruktioner för Europa, med hjälp av fossila pollen och modellering. Efter min disputation fick jag en postdoc-tjänst inom miljövetenskap på Linnéuniversitetet, men lämnade nu mitt arbete där för att börja arbeta som utbildningshandläggare på SLU i Alnarp. Det har varit ett par intensiva och spännande veckor nu, det finns mycket mer att lära sig.

Annamia Olvmyr, kommunikatör
När ska man kontakta dig?

– Det går bra att höra av sig när du behöver tips, råd och hjälp med kommunikation genom kommunikationsavdelningens nätverk och kanaler. Tidigare arbetade jag på Stadsbiblioteket i Malmö där jag var kommunikatör för det nya småbarnsbiblioteket Kanini. Det var en innovativ och inspirerande arbetsprocessen som skedde i nära dialog med malmöbarnen och deras vuxna. Målet var att skapa en mötesplats som är socialt, digitalt och arkitektoniskt tillgänglig för Malmös alla barn. Nu har jag landat här i Alnarp och min magkänsla säger att det här kommer bli jättebra!

Alla 64 nyanställda är extra varmt välkomna till SLU!

11 september 2017 3
Oväntad vändning i samverkan mellan Holmen Skog och SLU

Vilt Hur påverkas den uppväxande skogen av bete från klövdjur? Det var frågan som Holmen skog hoppades att samarbetet med SLU skulle ge svar på. På en lyckad exkursion till ett älghägn utanför Gideå i Västernorrland visade doktoranden Michelle Nordkvist att samarbetet kan ge svar på hur insekterna påverkas också. – Roligt att vi kan skapa ytor för en viss typ av forskning som sedan leder till ny forskning som vi inte hade förutsett men kan ha nytta av, säger Peter Christoffersson på Holmen Skog.
8 december 2017 7

Den nordamerikanska vattenpesten fortsätter att sprida sig norrut och in i skogslänen. En ny avhandling ger en förk… https://t.co/7mX0eotUqa @_SLU via Twitter 10 timmar sedan
RT @stdysustainably: SLU had the honour to host the President of Iceland, Guðni Th. Jóhannesson and the First Lady of Iceland during their… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
RT @SLUFutureFood: The President of Iceland asks how one can make people eat insects. Dr Annsofie Wahlström answers that you either can op… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan