Idérikt grönt dygn!

Text: Catherine Kihlström Publicerad: 1 december 2014
Den 19-20 november gick Student Green Day av stapeln i Alnarp. Ett femtontal studenter från SLU Alnarps olika utbildningsprogram antog utmaningen att i team lösa verkliga problem från fyra olika företag på endast 24 timmar.

I den inledande researchfasen hade grupperna tillgång till representanter från de olika företagen. Därefter gällde det att generera så mycket idéer som möjligt, innan det var dags för idéurval och konceptualisering som pågick i stort sett hela natten. På morgonen den 20 november fick publiken och juryn se och lyssna till studenternas förslag.

Juryn bedömde arbetet i alla steg och slutligen utsågs Team Svegro till vinnare för sitt förslag att marknadsföra kruksallad som en familjeprodukt med återvinningsbar multiförpackning med recept och information i lekfull layout. Man vill uppmana familjer att köpa levande produkter, istället för den färdigskurna salladen som snabbt förlorar sina näringsämnen.

Övriga förslag handlade om idéträdgårdar med tillhörande inköpslista i läsplatta för att bättre vägleda kunder i butik, möjligheter för konsumenten att med egna ögon se var den köpta superbroccolin kommer ifrån samt idéer kring hur Horto-tunneln på Borgeby Fältdagar skulle kunna göras mer spännande och attraktiv.

Juryn bestod av:
Richard Sundien, Timjan & Träd
Anette Åkerström, Trädgårdsakademien
Joa Falke, affärsutvecklare på Malmö högskola
Karina Brozinic, Grobar

Team och deltagare:

Team Svegro (vinnare)
Anahid Babadi
Axel Wendt
Marianna Petraki                

Team Plantagen
Johan Svensson
Jerker Andervad
Susanna Engberg

Team Borgeby fältdagar
Anna Sommardal
Matilda Gränemark
Georg Kruger

Team Grönsaksmästarna
Ivana Součková
Maaike Happel
Martin Vysoký
Jesper Nilsson

1 december 2014 1
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan