Kårlösa studenter hittar ny gemenskap
Flertalet av VMF:s utskottsordföranden. Foto: Sofie Henriksson, VMF

Kårlösa studenter hittar ny gemenskap

Text: Mårten Granert Publicerad: 4 juni 2015

I februari 2013 beslutade SLU:s styrelse att de två utbildningar som VH-fakulteten bedrev i Skara skulle flyttas till Uppsala. Flytten har skett gradvis. De studenter som nu i juni slutade i Skara är de sista. Till hösten börjar VH:s alla studenter i Uppsala.

Studenterna har tillhört Skara studentkår. Den upphör nu. Studenterna blir nu medlemmar i två kårer i Uppsala. Det är en stor förändring, både för de studenter som kommer till ny kår och för de som tar emot nya studenter.

Förändring kan vara omvälvande för oss alla men även nödvändigt. Den 1 juli 2015 upplöses Skara Studentkår (SSK) och de program som kåren tidigare studiebevakat för går in i två redan väletablerade kårer på Ultuna campus. Etologi och Djurskyddsprogrammet träder in i Ultuna Studentkår (ULS) och Djursjukskötarstudenterna kommer i fortsättningen vara medlemmar i Veterinärmedicinska Föreningen (VMF).

Detta är den andra stora förändringen för SSK:s studenter det senaste året – den första förändringen var flytten av de båda utbildningarna från Skara till Uppsala.

Det har varit blandade känslor för de berörda studenterna. Det kan kännas obehagligt att flytta från en stad till en annan, att inte längre ingå i samma kår som sina nära vänner och att på något sätt ha en rädsla för att bli inkräktare i en ny kår. Det kan kännas konstigt för de redan väletablerade kårerna med gamla traditioner långt bak i tiden att ta emot nya studenter.

Men vi tillhör alla en och samma studentgrupp, oavsett campus och kår så är vi studenter på SLU och vi vill genom denna förändring visa att studenterna gör vad vi kan för att hålla ihop och skapa en bättre framtid.

Arbetet inför detta har pågått sedan slutet av 2013 och vi är alla positiva och förväntansfulla inför att se vad vi med detta jobb har åstadkommit. Vi är övertygade om att det blir väldigt bra i slutändan.

Sonia Ögren Kull, ordförande Skara studentkår (SSK)
Wictoria Bondesson, ordförande SLU:s samlade studentkår (SLUSS)
Sofie Henriksson, ordförande Veterinärmedicinska föreningen (VMF)
Jakob Eriksson, ordförande Ultuna studentkår (ULS)

4 juni 2015
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan