Kungligt beröm!

Text: Anette Neldestam Publicerad: 25 mars 2015

För några veckor sedan tog Prins Carl Philip initiativ till en hearing om dyslexi  tillsammans med Svenska Dyslexiföreningen, Dyslexiförbundet FMLS och Föräldraföreningen för Dyslektiska barn på Specialpedagogiska skolmyndigheten i Stockholm. Syftet var att lyfta situationen för de barn och ungdomar som har läs- och skrivsvårigheter, något som Prinsen själv brottats med i hela sitt liv.

Prinsen säger bland annat i intervjun med Svensk Damtidning: ”Jag har fått hjälp på flera olika nivåer. Det jag vill lyfta fram var den hjälp jag fick på Alnarp. Jag fick längre tid på mig, mina kompisar tog anteckningar och jag fick hjälp av talböcker och så. Det hade varit bra att också få den typen av hjälp när jag var yngre.”  Prinsen har tagit lantmästarexamen vid SLU i Alnarp.

Ett mycket fint beröm! Vi på SLU erbjuder våra studenter olika former av stöd och ett av dem är särskilt pedagogiskt stöd. Vi erbjuder även bland annat stöd i studieteknik och karriärvägledning. Läs mer på Studentwebbens sida för Stöd och service.

Artikeln i Svensk Damtidning

Tack till Ann-Britt Sörensen, Movium, för tipset!

25 mars 2015
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan