Kungligt beröm!

Text: Anette Neldestam Publicerad: 25 mars 2015

För några veckor sedan tog Prins Carl Philip initiativ till en hearing om dyslexi  tillsammans med Svenska Dyslexiföreningen, Dyslexiförbundet FMLS och Föräldraföreningen för Dyslektiska barn på Specialpedagogiska skolmyndigheten i Stockholm. Syftet var att lyfta situationen för de barn och ungdomar som har läs- och skrivsvårigheter, något som Prinsen själv brottats med i hela sitt liv.

Prinsen säger bland annat i intervjun med Svensk Damtidning: ”Jag har fått hjälp på flera olika nivåer. Det jag vill lyfta fram var den hjälp jag fick på Alnarp. Jag fick längre tid på mig, mina kompisar tog anteckningar och jag fick hjälp av talböcker och så. Det hade varit bra att också få den typen av hjälp när jag var yngre.”  Prinsen har tagit lantmästarexamen vid SLU i Alnarp.

Ett mycket fint beröm! Vi på SLU erbjuder våra studenter olika former av stöd och ett av dem är särskilt pedagogiskt stöd. Vi erbjuder även bland annat stöd i studieteknik och karriärvägledning. Läs mer på Studentwebbens sida för Stöd och service.

Artikeln i Svensk Damtidning

Tack till Ann-Britt Sörensen, Movium, för tipset!

25 mars 2015
Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Djurfilm När Cecilia Di Bernardis dokumentär om fjällrävar hade visats i italiensk tv hörde en pojke av sig. Han hade blivit så inspirerad av filmen att han valt fjällräv som ämne för sitt föredrag inför klassen. Det kanske var första gången hans klasskamrater hörde talas om detta nordliga djur. ”Det var fantastiskt, det var ju precis det vi ville uppnå med dokumentären” säger Cecilia som nu är doktorand på SLU:s forskningsstation i Grimsö.
9 september 2019 10
Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism Turism där djur på något sätt ingår är en växande industri i många länder runt om i världen. Det är turism där människor ska få närkontakt med vilda djur i roller som underhållare, transportmedel, jaktbyte eller selfiekompisar. Dessa verksamheter kan se ut på många olika sätt beroende på vilket djurslag som står i fokus. Gemensamt många gånger är att dessa verksamheter bedrivs på människans villkor medan djurvälfärden är åsidosatt.
16 september 2019 2

Twitter

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv https://t.co/cA7f7SMEHD https://t.co/M56oJueIyC @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Minskad övergödning ökar värdet på fritidsfiskets fångster https://t.co/oGlPaCnSxd @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Långsamma muskler ger koreansk lantras ett godare griskött. Den genetiska bakgrunden har nu hittats.… https://t.co/dCVNVrj0HB @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Livet på jorden ska kartläggas i storslaget EU-projekt. Tomas Roslin från SLU har tillsammans med två andra forskar… https://t.co/O1ae5FZ6pr @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Färre yngel dör i laxsjukdomen M74 https://t.co/xKxKRidpAV @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Djurskyddsföreningen donerar pengar till SLU https://t.co/CkGUEvL2mB @_SLU via Twitter 11 dagar sedan