Mingel och ketchupodling på öppet hus i Alnarp
SLU:s nya prorektor Karin Holmgren passade på att titta förbi under sitt ortsbesök. Här med Håkan Schröder, dekan på LTV-fakulteten, Kristine Kilså, utbildningsledare och Karl Lövrie, vicedekan för grundutbildningen. I förgrunden syns Lars Mogren som informerar om hortonomprogrammet. Foto: Lovisa Jones

Mingel och ketchupodling på öppet hus i Alnarp

Text: Lovisa Jones Publicerad: 16 mars 2016
En blek vårsol tittade fram precis i rätt tid och spred både ljus och värme över det 90-talet besökare som kom till öppet hus i Alnarp den 11 mars.

Representanter från grundutbildnings- och masterprogrammen bjöd på utbildningsinformation, kanelbullar och tomatfrön till ketchupodling.

Årets upplaga följde samma koncept som infördes 2014 med en utbildningsmässa på Loftet i Alnarpsgården. Här fick besökarna möjlighet att mingla bland de uppställda stationerna och prata med lärare och studenter som studerar till lantmästare, landskapsarkitekt, landskapsingenjör, trädgårdsingenjör och hortonom.

Nytt för i år var stationen för masterprogram bemannad av programstudierektor Mats Gyllin. I Alnarp ges totalt fem program på avancerad nivå inom jordbruk, landskap och skogsbruk. Programmet i urban stadsodling är ett samarbete med Malmö högskola.

Foto: Lovisa Jones

Campus runt med studentambassadörer. Foto: Lovisa Jones

De populära guidade vandringarna runt campus, som leds av SLU:s studentkommunikatörer, lockade inte bara de presumtiva studenterna utan även ett sällskap nyfikna äldre damer och herrar från Ängelholm anslöt sig glatt till den sista turen. Deltagarna fick ta del av Alnarps historik och bland annat se Alnarpsparken, Lantbruksmuseet, Slottet och det pågående bygget av klimatkammaranläggningen Biotronen.

Öppet hus ingår som ett evenemang i SLU:s rekryteringsarbete och arrangeras årligen i Alnarp, Uppsala och Umeå.

 

16 mars 2016 3

Twitter

UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 6 dagar sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
RT @SLUFutureFood: Antibiotikaresistens kräver forskning med helhetsperspektiv. Ny policy brief från @_SLU Framtidens djur natur och hälsa.… @_SLU via Twitter 12 dagar sedan