Nominerade till livsmedelspris

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 31 augusti 2016
VegaFish och meNY har SLU-anknytning och är nominerade till Livsmedelspriset 2016.

VegaFish odlar jätteräkor på ett klimatsmart sätt och meNY, som hör till SLU:s uppdragsutbildning, kopplar samman industri med forskarvärlden via utbildningsverktyg.

– Det är roligt att branschen tycker att vi gjort skillnad, säger Maria Lingaas, utbildningsledare vid meNY.

Hela branschen kan nominera till den ideella föreningen Livsmedelsföreningen, vars styrelse utser vinnaren som presenteras på Livsmedelsdagarna i Tylösand den 8 september.

– Det brukar vara livsmedelsföretag som vinner och att vi har blivit nominerade innebär att vi blivit uppmärksammade för våra ansträngningar, det är en stor ära, säger Maria.

Övriga nominerade är The Smiling Group och Di Luca & Di Luca  och Fernando Di Luca.

Mer om de nominerade och motiveringar.

Fakta

Om Livsmedelspriset

Livsmedelspriset delas sedan 1964 ut till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling. Livsmedelsföreningen står bakom priset. Som kuriosa kan nämnas att Ruben Rausing fick priset 1981 för Tetran.

 

 

31 augusti 2016
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 14 dagar sedan