Nominerade till livsmedelspris

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 31 augusti 2016
VegaFish och meNY har SLU-anknytning och är nominerade till Livsmedelspriset 2016.

VegaFish odlar jätteräkor på ett klimatsmart sätt och meNY, som hör till SLU:s uppdragsutbildning, kopplar samman industri med forskarvärlden via utbildningsverktyg.

– Det är roligt att branschen tycker att vi gjort skillnad, säger Maria Lingaas, utbildningsledare vid meNY.

Hela branschen kan nominera till den ideella föreningen Livsmedelsföreningen, vars styrelse utser vinnaren som presenteras på Livsmedelsdagarna i Tylösand den 8 september.

– Det brukar vara livsmedelsföretag som vinner och att vi har blivit nominerade innebär att vi blivit uppmärksammade för våra ansträngningar, det är en stor ära, säger Maria.

Övriga nominerade är The Smiling Group och Di Luca & Di Luca  och Fernando Di Luca.

Mer om de nominerade och motiveringar.

Fakta

Om Livsmedelspriset

Livsmedelspriset delas sedan 1964 ut till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling. Livsmedelsföreningen står bakom priset. Som kuriosa kan nämnas att Ruben Rausing fick priset 1981 för Tetran.

 

 

31 augusti 2016

Twitter

Märkning av blåfenad tonfisk på Västkusten https://t.co/2nee2KDzEv https://t.co/WAfmaO6u3G @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Idag kommer första antagningsbeskedet för höstens program och kurser! Har du kommit in? Grattis och välkommen till SLU! @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Matologi – kunskapsfestivalen om hållbar mat återvinner temat https://t.co/fyjGbtiDjR https://t.co/mKX02GYUg4 @_SLU via Twitter 11 dagar sedan
Nu kan man förhandsgranska 2020 års rödlista https://t.co/GDZqcMeek7 https://t.co/hFnhiOwugs @_SLU via Twitter 15 dagar sedan
Veronica Östling fr #Hushållningssällskapet: ”Vi är tacksamma för en arena för att diskutera de här frågorna men ho… https://t.co/ErThhtMy6G @_SLU via Twitter 17 dagar sedan
#Livsmedelsverket säger att vi ska äta mera #fisk - men vilken fisk?” Frågar sig Veronica Östling från… https://t.co/qHQyWj7NdU @_SLU via Twitter 17 dagar sedan