Nystartsjobb som gläder!

Text: Anette Neldestam Publicerad: 10 december 2018
För snart två år sedan började Israt Parves sitt Nystartsjobb genom Arbetsförmedlingen på SLU i Alnarp.

Det började med praktik och sedan fick Israt fortsätta att jobba vidare genom Arbetsförmedlingen.

Vilka arbetsuppgifter har du provat på och vilka har du nu?

– Jag började på utbildningscentrum och sedan blev mina huvudsakliga arbetsuppgifter i arkivet. Jag har också lärt mig att registrera dokument i Public 360 och hantera posten. På senaste tid har jag också jobbat i Servicecenter med bl a lokalbokning och biblioteksärenden och det är jätteroligt!

Israt berättar att hon gillar både jobbet arkivet och servicecentret, för hon tycker om både pappersarbete/administration och att träffa och kommunicera med människor. Och det är hon verkligen rätt person för, vad hon än jobbar med så möts man av ett härligt leende och hjälpsamhet.

Trivs du bra på SLU?

Ja det är som om mina drömmar gått i uppfyllelse. När jag började att praktisera här ville jag inget annat än att fortsätta att jobba här. Här finns så många fina kolleger och jag känner mig som hemma. Jag känner mig inte utanför för att jag kommer från ett annat land, alla hjälper mig att komma till rätta och då fungerar allt.

Israt kommer från Dhaka i Bangladesh. Hon flyttade hit till sin make för fyra år sedan. Idag bor hon med honom och sin treåriga dotter i Landskrona. Hon berättar att i och med att hon har sitt jobb, som hon trivs så bra med, så behöver hon inte tänka så mycket på och sakna sin släkt och vänner i Bangladesh.

I Dhaka läste Israt tio år i grundskola, två år på college och fortsatte med universitetsstudier till en bachelorexamen i engelsk litteratur. Hon jobbade också som förskollärare i två år.

Tycker du att det varit svårt att lära dig det svenska språket?

– Jag tror att lära sig andra språk alltid är svårt. Men nu har jag bott i Sverige i fyra år och tycker att jag klarar mig väldigt bara. Jag går och läser svenska på SFI och tycker också att jag lär mig mycket svenska på jobbet.

Vilket är ditt framtida drömyrke?

– Jag vill gärna fortsätta med det jag gör nu, administration och pappersarbete tillsammans med jobbet i servicecenter är verkligen perfekt för mig! Jag är så lycklig för jobbet här och tycker att det är mycket speciellt att jobba för SLU!

10 december 2018 10
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Svenska favabönor framtidens mat? https://t.co/j3XC9Nukhz https://t.co/WK9abZUQrE @_SLU via Twitter 17 timmar sedan
Ny rapport: SLU:s forskning håller hög internationell klass https://t.co/SrhFDbBTZo @_SLU via Twitter 17 timmar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Filmtips på #världsvattendagen: Forskare och studenter på @_SLU berättar hur de bidrar till en bättre värld #vatten #mi… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Professor Jiasui Zhan, Battling plant diseases - an evolutionary approach #sluinstallation https://t.co/aPCXxjiTgM @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Professor Anti Vasemägi, Fishing for genes that matter. #sluinstallation https://t.co/CmeaflywtF @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Just nu: Professor Seema Arora-Jonsson, Challenges for sustainable development: Rural Europe in a new global contex… https://t.co/Bt7ufsnH2n @_SLU via Twitter 4 dagar sedan