Nystartsjobb som gläder!

Text: Anette Neldestam Publicerad: 10 december 2018
För snart två år sedan började Israt Parves sitt Nystartsjobb genom Arbetsförmedlingen på SLU i Alnarp.

Det började med praktik och sedan fick Israt fortsätta att jobba vidare genom Arbetsförmedlingen.

Vilka arbetsuppgifter har du provat på och vilka har du nu?

– Jag började på utbildningscentrum och sedan blev mina huvudsakliga arbetsuppgifter i arkivet. Jag har också lärt mig att registrera dokument i Public 360 och hantera posten. På senaste tid har jag också jobbat i Servicecenter med bl a lokalbokning och biblioteksärenden och det är jätteroligt!

Israt berättar att hon gillar både jobbet arkivet och servicecentret, för hon tycker om både pappersarbete/administration och att träffa och kommunicera med människor. Och det är hon verkligen rätt person för, vad hon än jobbar med så möts man av ett härligt leende och hjälpsamhet.

Trivs du bra på SLU?

Ja det är som om mina drömmar gått i uppfyllelse. När jag började att praktisera här ville jag inget annat än att fortsätta att jobba här. Här finns så många fina kolleger och jag känner mig som hemma. Jag känner mig inte utanför för att jag kommer från ett annat land, alla hjälper mig att komma till rätta och då fungerar allt.

Israt kommer från Dhaka i Bangladesh. Hon flyttade hit till sin make för fyra år sedan. Idag bor hon med honom och sin treåriga dotter i Landskrona. Hon berättar att i och med att hon har sitt jobb, som hon trivs så bra med, så behöver hon inte tänka så mycket på och sakna sin släkt och vänner i Bangladesh.

I Dhaka läste Israt tio år i grundskola, två år på college och fortsatte med universitetsstudier till en bachelorexamen i engelsk litteratur. Hon jobbade också som förskollärare i två år.

Tycker du att det varit svårt att lära dig det svenska språket?

– Jag tror att lära sig andra språk alltid är svårt. Men nu har jag bott i Sverige i fyra år och tycker att jag klarar mig väldigt bara. Jag går och läser svenska på SFI och tycker också att jag lär mig mycket svenska på jobbet.

Vilket är ditt framtida drömyrke?

– Jag vill gärna fortsätta med det jag gör nu, administration och pappersarbete tillsammans med jobbet i servicecenter är verkligen perfekt för mig! Jag är så lycklig för jobbet här och tycker att det är mycket speciellt att jobba för SLU!

10 december 2018 9
Forskning över ämnesgränser

Forskning över ämnesgränser

"Artists in residence" STIAS (The Stellenbosch Institute for Advanced Study) håller till på farmen Mostertsdrift nära centrum av universitetsstaden Stellenbosch i västra Kapprovinsen i Sydafrika. Tankarna bakom institutets tillkomst kom kring senaste sekelskiftet och mottogs positivt av både det lokala och det internationella forskarsamhället. Stellenbosch har ett av landets främsta universitet och staden är också ett jordbrukscentrum, inte minst för vinodlingen.
12 december 2018 1

Twitter

Trängsel får majsplantan att aktivera försvaret, vilken gör den mindre lockande för bladlöss. Dessutom avger den do… https://t.co/yyoybAfSbd @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
Klimatsmart företagsledning i fokus på Alnarpskonferensen 2019 https://t.co/7deaN9aYRY https://t.co/oVf3ysw1nl @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
Insekter kan vara bra mat, men produktionen måste också vara miljömässigt hållbar och idag finns stora kunskapsluck… https://t.co/VSukQmZJxo @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Storsatsning på skogsforskning vid SLU. https://t.co/JlGvfu1ltE https://t.co/y95EfznVzm @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Är kultur, identitet, lokal sammanhållning och platsuppfattning de värden som är mest sårbara när klimatet förändra… https://t.co/C2oBMX6MN7 @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Gallrad ungskog kan bli en viktig energiråvara lokalt, enligt ny avhandling från SLU. https://t.co/MZNdMOorQT https://t.co/xpJ4LTH9Oe @_SLU via Twitter 4 dagar sedan