Om Resurs

Resurs är SLU:s personaltidning på webben. Genom fördjupande reportage, krönikor, intervjuer och porträtt får SLU:s personal inblick i organisationens olika delar. Ett nyhetsbrev skickas via mejl till alla anställda en gång i månaden under terminerna, med ingångar direkt till det mest aktuella materialet.

Hör gärna av dig med synpunkter, idéer och tips om vad du tycker Resurs ska innehålla! Kontaktuppgifter till redaktionen.

Resurs förstasida

Fyra flikar:

  1. ”Utvalt” visar det som redaktionen lyft fram som mest aktuellt just nu.
  2. ”Senaste” visar de senaste publicerade artiklarna.
  3. ”Gillat” visar de artiklar som fått flest hjärtan.
  4. ”Summaries in English” visar de artiklar som finns summerade på engelska.
  5. ”Kategorier”, en form av register för att lättare kunna hitta artiklar inom samma område.

Förstasidan återkommer under varje artikelsida: du behöver bara skrolla nedåt, så finns förstasidan med alla artiklar där. Klicka på ”Visa mer” för att se fler artiklar.

Resurs innehåller artiklar, som kan kommenteras, gillas och delas

  • Kommentera: Gör din röst hörd i Resurs! Men tänk på att hålla dig till ämnet, vara kort och koncis och ha en respektfull och god ton. Kommentarer granskas och godkänns för publicering av redaktionen, som förbehåller sig rätten att inte publicera inlägg som bryter mot dessa kommentarsregler eller inte följer SLU:s anvisningar för sociala medier.
  • Hjärta = gilla. De artiklar som får flest hjärtan visas under fliken ”Gillat” på Resurs startsida.
  • Dela: artiklarna kan delas via Twitter, Facebook, Google+ och e-post.

Instagram och Twitter

Under förstasidans artiklar visas SLU-relaterat innehåll från Instagram och Twitter:

Kommunikationsavdelningen vid SLU ansvarar för innehållet i Resurs: kontaktuppgifter till redaktionen. Hör gärna av dig med synpunkter, idéer och tips om vad du tycker Resurs ska innehålla!

Arkiv för Resurs 2005-2013

Äldre tidningar av Resurs i pappersformat finns arkiverade på kommunikationsavdelningen.

 

5

Twitter

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv https://t.co/cA7f7SMEHD https://t.co/M56oJueIyC @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Minskad övergödning ökar värdet på fritidsfiskets fångster https://t.co/oGlPaCnSxd @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Långsamma muskler ger koreansk lantras ett godare griskött. Den genetiska bakgrunden har nu hittats.… https://t.co/dCVNVrj0HB @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Livet på jorden ska kartläggas i storslaget EU-projekt. Tomas Roslin från SLU har tillsammans med två andra forskar… https://t.co/O1ae5FZ6pr @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Färre yngel dör i laxsjukdomen M74 https://t.co/xKxKRidpAV @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Djurskyddsföreningen donerar pengar till SLU https://t.co/CkGUEvL2mB @_SLU via Twitter 11 dagar sedan