P.Ull på plats

Text: Mikael Jansson Publicerad: 23 september 2015
Konstverket P.Ull, som är placerat i bottenvåningen i trapphuset i Ulls hus på Ultuna campus, är nu officiellt invigt.

Verket är skapat av konstnären Sophie Tottie och består av flera hundra små mässingscirklar utplacerade på golvet och som kan ge associationer till en stjärnhimmel. Under trappdelen finns också en mässingsskiva inte helt olik ett solur.

I ett samtal mellan konstnären och Lotta Mossum från Statens konstråd framhölls att P.Ull är ett ljuskonstverk som framstår på olika sätt beroende av hur ljuset faller in i trapphuset och hur betraktaren förhåller sig i relation till verket.

P:et i verkets namn kommer från början från templet Pantheon i Rom, men kan också leda till en ordlek med engelskans ”pull”, det ska dra betraktaren till sig.

23 september 2015 2

Twitter

Grogrund – SLUs centrum för förädling av livsmedelsgrödor https://t.co/sp6621vMFU @_SLU via Twitter 6 timmar sedan
Filmen "Finskog och fulskog", som handlar om skogens estetik och människans skogsupplevelser, har vunnit pris vid d… https://t.co/V4eCMuc609 @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
RT @Naringsdep: Nu inleder Sven-Erik Bucht rundabordssamtal för ökad takt i jämställdhetsarbetet inom skogssektorn. #gillaskog #skogsprog… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
RT @Naringsdep: Idag lyfter vi fram kvinnor i skogsnäringen på internet! Näringsdepartementet @_SLU och @WikimediaSE bjuder in till #WikiGa… @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Rovdjur hindrar renar från att ”surfa på grön våg” https://t.co/fCJPYLMQwX https://t.co/koItk7Y78Z @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Välkomna @Naringsdep och @WikimediaSE! https://t.co/vfbucNyuLW @_SLU via Twitter 5 dagar sedan