#pluggadjur ska locka fler studenter till VH:s program
Den första projektgruppen för #pluggadjur. Från vänster Matilda Tochtermann, Victoria Källström, Matilda Larsson, Linda Marie (LM) Hannius och Sofia Arnebro. Foto: Matilda Larsson

#pluggadjur ska locka fler studenter till VH:s program

Text: Charlotta Lantz Publicerad: 23 januari 2018
I dessa tider med fokus på just studentrekrytering poppar det upp engagemang på lite olika håll på vårt universitet. I förra Resursutskicket kunde du läsa om NJ-fakultetens studentrekryteringskampanj #pluggahållbart. Nu är det dags för en kort liten presentation av nästa gäng, VH-fakultetens motsvarighet #pluggadjur.

VH-fakulteten har under åren inte fokuserat speciellt mycket på studentrekrytering. Det kanske beror på att man har SLU:s två mest sökta utbildningar, veterinär- och djursjukskötarprogrammen. Det finns dock andra program på fakulteten som de senaste åren fått problem – söktrycket har minskat och det är dags att ta tag i det.

För att komma igång lite snabbt under hösten tittade man på NJ-fakultetens kampanj i sociala media #pluggahållbart och efter dialog med dem var det bara att köra enligt samma koncept på VH.

Kampanjen är helt studentdriven och har två uttalade syften: 1. Öka söktrycket på de husdjursvetenskapliga programmet och 2. Bredda rekryteringen till veterinär och djursjukskötarprogrammen.

Projektgruppen bemannades och började jobba under senhösten och är nu igång för fullt. Kampanjen syns på Facebook, Instagram och Twitter.

Projektledare för kampanjen är Matilda Larsson, husdjursagronomstudent. Övriga deltagare under 2018 är: Matilda Tochtermann (sport och sällskapsdjur), Victoria Källström (etologi och djurskydd), Linda Marie Hannius (animal science) och Sofia Arnebro (veterinär).

Kontakt

Tipsa gärna om inlägg, ämnen att ta upp eller alumner att presentera. Kontakta de som arbetar med kampanjen på mejl pluggadjur@slu.se.

23 januari 2018 4
Ekosystemets hjältar i fokus

Insekter Sällan har världens pollinatörer varit så i fokus som nu, och sällan, om någonsin, har de varit så hotade. Men det fokus som media och samhället nu lägger på ekosystemtjänsten pollinering kan knappast bli för stort, för omkring tre fjärdedelar av allt vi äter börjar med ett pollinerande djur, och i de flesta fall insekter. För SLU-medarbetaren Lotta Fabricius Kristiansen är pollinatörerna hjältarna som allt fler nu äntligen börjar bli medvetna om.
30 januari 2020 2
Dags för nytänk inom jordbruket, för jordens skull

Jordens resurser När vi ger oss på något nytt säger vi ibland att vi plöjer ny mark. Men för den som tänker på jordhälsa och regenerativt jordbruk handlar det faktiskt om raka motsatsen. Jordhälsan gynnas av att vi slutar att plöja, eller plöjer mindre, och av att vi bearbetar jorden så lite som möjligt. Det gäller att lämna mikrolivets infrastruktur, med myllrande livsformer och fina nätverk av porösa, mikroskopiska labyrinter i fred så mycket som möjligt om man vill tänka långsiktigt - för klimatets och hållbarhetens skull.
30 januari 2020 2

Allsidig föda med inslag av lövbete gynnar älgar i brukad skog https://t.co/fXoXTdqHlt https://t.co/BdAa5eX7jZ @_SLU via Twitter 5 timmar sedan
RT @NKfV_AnnaNH: Landsbygdsministern vill öka svensk vattenbruksproduktion - hållbar mat med lågt klimatavtryck och stor potential. Profess… @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Den gemensamma jordbrukspolitiken ger övergödning av Östersjön, men problemen kan minskas genom relativt enkla tekn… https://t.co/Vu2TLd7spN @_SLU via Twitter 4 dagar sedan