Populära föreläsningar om kommunikation fortsätter i höst

Text: Mårten Granert Publicerad: 10 juni 2019
Många medarbetare på SLU har varit intresserade av att delta på den utbildning om kommunikation och den nya varumärkesmanualen som kommunikationsavdelningen har hållit nu i maj och juni.

– Föreläsningarna är ett sätt att nå ut brett med våra nya budskap, mallar och den grafiska profilen. Vi som jobbar på kommunikationsavdelningen blir också tillgängliga för respons och frågor. Vi har fått jättemycket bra feedback som vi ska arbeta vidare med, säger Linda Vidarv som är en av projektledarna för varumärkesprojektet.

Förutom allt det nya som finns samlat i varumärkesmanualen, fokuserar föreläsningarna också på generella kommunikationstips och information om vilket stöd som finns att få inom SLU:s organisation. Efter föreläsningarna har deltagarna haft möjlighet att ställa sina frågor direkt till kommunikatörerna på plats.

– Nästan 400 medarbetare har varit på våra föreläsningar och det har varit en stor bredd på yrkeskategorier som deltagit. Nu tar vi nya tag inför hösten då vi bjuder in till fler föreläsningar, avslutar Linda.

Röster från föreläsningar

Tarja Onegård, projektledare på Akademikonferens

– Den grafiska profilen känns modern. Det är bra med fler färger att välja på. Men jag trodde föreläsningen skulle handla mer om kommunikation. Titeln är ju ”Kommunikation – hur svårt kan det vara?”. Jag gör själv inte något material men jag måste ha bra koll på vad det är som gäller eftersom jag har kontakt med de som ska producera. Jag måste förstå idén och veta hur det ska se ut.

Simon Hallstan, forskningsingenjör och webbpublicerare på institutionen för vatten och miljö

– Den nya grafiska profilen ser bra ut och informationen nu under mötet har varit tydlig. Det är bra med riktlinjer som är definierade i en varumärkesmanual med olika grafiska element. Kanske kan det bli svårt att kombinera flera grafiska element på ett snyggt sätt.

Kommande föreläsningar

Datum för höstens föreläsningar eller kommunikationsstugor är inte bestämda än. De kommer att kommuniceras på medarbetarwebben och i andra kanaler i god tid. Nu har vi en hel sommar framför oss.

Läs mer

Läs mer om SLU:s varumärke, varumärkesmanualen och varumärkesarkitekturen här

10 juni 2019 2
Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Djurfilm När Cecilia Di Bernardis dokumentär om fjällrävar hade visats i italiensk tv hörde en pojke av sig. Han hade blivit så inspirerad av filmen att han valt fjällräv som ämne för sitt föredrag inför klassen. Det kanske var första gången hans klasskamrater hörde talas om detta nordliga djur. ”Det var fantastiskt, det var ju precis det vi ville uppnå med dokumentären” säger Cecilia som nu är doktorand på SLU:s forskningsstation i Grimsö.
9 september 2019
Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism Turism där djur på något sätt ingår är en växande industri i många länder runt om i världen. Det är turism där människor ska få närkontakt med vilda djur i roller som underhållare, transportmedel, jaktbyte eller selfiekompisar. Dessa verksamheter kan se ut på många olika sätt beroende på vilket djurslag som står i fokus. Gemensamt många gånger är att dessa verksamheter bedrivs på människans villkor medan djurvälfärden är åsidosatt.
16 september 2019

Twitter

RT @EPOK_SLU: Seminarium om odlad fisk – hur kan den hållbarhetsmärkas? @KRAVmedia @WWFSverige @svensktsigill https://t.co/MnBrYKnxgb #SLU… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
SLU:s förtjänstmedaljer 2019 till Ågren, Jeppson Eldrot och Melnyk. För arbete med kolets och kvävets kretslopp, le… https://t.co/oZg1cXGmva @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Jakten leder inte till fler älgar på vägarna https://t.co/YReKq36cIs https://t.co/Ck75t0L3TK @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Pressinbjudan - Det digitala djuret III – om hur digitaliseringen kan förbättra djurens hälsa och välfärd… https://t.co/5DDcrkB1Jo @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Tio givande år av landsöverskridande samarbete https://t.co/mAMBp604tM https://t.co/eJNMus65w9 @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Pressinbjudan: Se nya forskningsfartyget Svea https://t.co/MUv1538h8o https://t.co/6x9dag1Uwv @_SLU via Twitter 12 dagar sedan