Positiv trend för Meny
Allt fler upptäcker fördelen med att ta en webbaserad kurs. Foto: Janne Andersson, Meny

Positiv trend för Meny

Text: Anna-Karin Hallgren Publicerad: 25 september 2014
All time high, skulle man väl säga i börsvärlden. Meny ser en ökande trend på antalet anmälda till de webbaserade kurserna. I september ligger man redan på 94 procent av förra årets deltagare.

Meny har flera olika metoder som man arbetar med, men de webbaserade kurserna är basen i verksamheten. Storsäljaren är Menykörkort Livsmedelshygien och Kompetensbeviset för hästtransportörer.

Den nyaste webbaserade kursen är Djuromsorg i samband med slakt och avlivning (DISA), där Menys utbildning bygger på de moduler som tagits fram av SLU. Utbildningen finns i två varianter – antingen med två träffar på SLU i Skara eller helt på distans.

Fakta

Om Meny

Meny började som ett femårigt projekt finansierat av Stiftelsen för kunskap och kompetens (KK-stiftelsen). Idag är Meny en framgångsrik utbildningsorganisation och en del av SLU:s Sekretariat för uppdragsutbildning. Fram till förra året ingick även forskningsinstitutet SIK, Lunds universitet, Umeå universitet och Linnéuniversitet i Meny, men när KK-stiftelsen inte längre fortsatte finansiera Meny, hade de inte möjlighet att förlänga samarbetet.

http://www.slu.se/sv/centrumbildningar-och-projekt/meny/

 
25 september 2014
Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Djurfilm När Cecilia Di Bernardis dokumentär om fjällrävar hade visats i italiensk tv hörde en pojke av sig. Han hade blivit så inspirerad av filmen att han valt fjällräv som ämne för sitt föredrag inför klassen. Det kanske var första gången hans klasskamrater hörde talas om detta nordliga djur. ”Det var fantastiskt, det var ju precis det vi ville uppnå med dokumentären” säger Cecilia som nu är doktorand på SLU:s forskningsstation i Grimsö.
9 september 2019 10
Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism Turism där djur på något sätt ingår är en växande industri i många länder runt om i världen. Det är turism där människor ska få närkontakt med vilda djur i roller som underhållare, transportmedel, jaktbyte eller selfiekompisar. Dessa verksamheter kan se ut på många olika sätt beroende på vilket djurslag som står i fokus. Gemensamt många gånger är att dessa verksamheter bedrivs på människans villkor medan djurvälfärden är åsidosatt.
16 september 2019 2

Twitter

Upphandling med fokus på djur och hälsa https://t.co/JVZmv3pX29 @_SLU via Twitter 11 timmar sedan
Kan Sveriges naturvårdsinsatser hålla jämna steg med skogsbruket? En tvärvetenskaplig forskargrupp har undersökt vi… https://t.co/TQO33suZuH @_SLU via Twitter 12 timmar sedan
Konsumenter reagerar negativt på ordet ”bioteknik”. Märkning av livsmedel bör kombineras med upplysning om vad orde… https://t.co/C0Gr9OIYOu @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv https://t.co/cA7f7SMEHD https://t.co/M56oJueIyC @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
Minskad övergödning ökar värdet på fritidsfiskets fångster https://t.co/oGlPaCnSxd @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
Långsamma muskler ger koreansk lantras ett godare griskött. Den genetiska bakgrunden har nu hittats.… https://t.co/dCVNVrj0HB @_SLU via Twitter 7 dagar sedan