Rektors första besök i Alnarp

Text: Anette Neldestam Publicerad: 11 september 2019
Det blev en intensiv dag för rektor Maria Knutson Wedel vid hennes första besök på SLU i Alnarp. Hon fick träffa ledning, prefekter, forskare och andra nyckelpersoner och fick en inblick i olika verksamheter som Alnarp har att bjuda på.

Dagen började med besök på försöksstationen Lönnstorp/Rise med information från forskare om allt från perenna spannmål till baljväxter. Efter en introduktion av fakulteten var det lunch och besök i Alnarps Västerskog (landskapslaboratoriet).

Efter en kort promenad bar det vidare till Biotronen, en given plats att besöka och att ta del av aktuell forskning på. Sedan vidare till växtskyddsbiologi där prefekten kunde berätta om allt från nya projekt och vindtunnlar till att visa malariamyggor.

Studentkårerna berättade om sin verksamhet när kårlokalerna passerades sedan blev det en titt på den nya lärmiljön på Alnarpsgården och information om landskapsarkitektur, planering och förvaltning.

En snabb promenad förbi Trädgårdslaboratoriet slutade hos Rehabträdgården som visade på vacker sensommarprakt i rabatterna. Avslutningsvis fick rektor träffa samverkans- och innovationsstödjande funktioner i Alnarp.

11 september 2019 3 1
  1. Kommentar från Jenny Svennås-Gillner 12 september 2019:

    Så fina bilder!!!

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Doktoranden som kommunicerar med hjälp av poetiska filmer

Djurfilm När Cecilia Di Bernardis dokumentär om fjällrävar hade visats i italiensk tv hörde en pojke av sig. Han hade blivit så inspirerad av filmen att han valt fjällräv som ämne för sitt föredrag inför klassen. Det kanske var första gången hans klasskamrater hörde talas om detta nordliga djur. ”Det var fantastiskt, det var ju precis det vi ville uppnå med dokumentären” säger Cecilia som nu är doktorand på SLU:s forskningsstation i Grimsö.
9 september 2019 10
Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism som inkomst, äventyr och etiskt dilemma

Djurturism Turism där djur på något sätt ingår är en växande industri i många länder runt om i världen. Det är turism där människor ska få närkontakt med vilda djur i roller som underhållare, transportmedel, jaktbyte eller selfiekompisar. Dessa verksamheter kan se ut på många olika sätt beroende på vilket djurslag som står i fokus. Gemensamt många gånger är att dessa verksamheter bedrivs på människans villkor medan djurvälfärden är åsidosatt.
16 september 2019 2

Twitter

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv https://t.co/cA7f7SMEHD https://t.co/M56oJueIyC @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Minskad övergödning ökar värdet på fritidsfiskets fångster https://t.co/oGlPaCnSxd @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Långsamma muskler ger koreansk lantras ett godare griskött. Den genetiska bakgrunden har nu hittats.… https://t.co/dCVNVrj0HB @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Livet på jorden ska kartläggas i storslaget EU-projekt. Tomas Roslin från SLU har tillsammans med två andra forskar… https://t.co/O1ae5FZ6pr @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Färre yngel dör i laxsjukdomen M74 https://t.co/xKxKRidpAV @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
Djurskyddsföreningen donerar pengar till SLU https://t.co/CkGUEvL2mB @_SLU via Twitter 11 dagar sedan