Resurs – januari 2019
Per Alström i sitt rätta element, i fält, här i Sydafrika. Foto: Dawie de Swardt

Resurs – januari 2019

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 31 januari 2019
Flera av SLU:s nätverk presenteras i januari månads Resurs. Läs om forskare som samlas för bättre välfärd för försöksdjuren, "Värt att veta", SLU på Skansen, vad Per Alström har att förtälja om fågelforskarens äventyr. Och vad är det för brott Helena Königsson löser?

Som vanligt har biblioteket en hel del nyttigt att berätta, liksom Språkpolisen som tar upp ämnet latinska ord på svenska. Månadens medarbetare heter Helena Königsson.

Denna gång är det tio nya artiklar. Allt nytt samlas på förstasidan av Resurs som du alltid kommer tillbaka till genom att klicka på Resurs, i huvudet på webbplatsen.

Till alla artiklar.

Januari månads bild är huvudbild för artikeln om Fåglar och äventyr i Radio Beijing International. Foto: Dawie de Swardt.

Nyhetsbrev

Resurs ger ut ett nyhetsbrev som samlar de senaste artiklarna var sjätte vecka under terminerna och leder dig in till Resurs på webben, där du hittar nya och äldre artiklar.

Nästa nyhetsbrev kommer i mars 2019.

Alla som arbetar på SLU får nyhetsbrevet. Det går också att prenumerera.

31 januari 2019
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan