Resurs – juni 2020
P-O Skatt i krisledningsarbete. En normal arbetsplats i en onormal tid. Foto: privat

Resurs – juni 2020

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 10 juni 2020
SLU som stor markägare, bloggande SLU-forskare, språkträning på Bibliocafé och lärare som reflekterar över distansundervisning. Det är ett axplock ut terminens sista Resurs.

En ny temaserie om klimatet är igång – Ändring för förändring. Övrigt är en beskrivning av SLU:s krisorganisation och hur den hanterar situationen med coronapandemin. Träffa SLU:s nya säkerhetschef Robert ”Robban” Arvidsson och David Stephansson, fackredaktör och presskontakt. Läs om och lyssna på en podd om coronapandemin kan innebära ett kulturellt matskifte. Och hur gick det med björkarna i Umeå? Har de slagit ut?

Till alla artiklar.

Månadens bild

Månadens bild får representera den arbetssituation som blivit vardag för många under våren 2020. Bilden är är P-O Skatts alldeles egen och hör till artikeln SLU:s krisorganisation – så fungerar den.

– Det var jag själv som tog bilden, satte upp kameran på stativ med självutlösare, säger P-O.

Nyhetsbrev

Resurs ger ut ett nyhetsbrev som samlar de senaste artiklarna var sjätte vecka under terminerna och leder dig in till Resurs på webben, där du hittar nya och äldre artiklar. Nästa nyhetsbrev kommer i september.

Alla som arbetar på SLU får nyhetsbrevet. Det går också att prenumerera.

10 juni 2020 1
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 19 dagar sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 7 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 7 månad sedan