Resurs – juni 2020
P-O Skatt i krisledningsarbete. En normal arbetsplats i en onormal tid. Foto: privat

Resurs – juni 2020

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 10 juni 2020
SLU som stor markägare, bloggande SLU-forskare, språkträning på Bibliocafé och lärare som reflekterar över distansundervisning. Det är ett axplock ut terminens sista Resurs.

En ny temaserie om klimatet är igång – Ändring för förändring. Övrigt är en beskrivning av SLU:s krisorganisation och hur den hanterar situationen med coronapandemin. Träffa SLU:s nya säkerhetschef Robert ”Robban” Arvidsson och David Stephansson, fackredaktör och presskontakt. Läs om och lyssna på en podd om coronapandemin kan innebära ett kulturellt matskifte. Och hur gick det med björkarna i Umeå? Har de slagit ut?

Till alla artiklar.

Månadens bild

Månadens bild får representera den arbetssituation som blivit vardag för många under våren 2020. Bilden är är P-O Skatts alldeles egen och hör till artikeln SLU:s krisorganisation – så fungerar den.

– Det var jag själv som tog bilden, satte upp kameran på stativ med självutlösare, säger P-O.

Nyhetsbrev

Resurs ger ut ett nyhetsbrev som samlar de senaste artiklarna var sjätte vecka under terminerna och leder dig in till Resurs på webben, där du hittar nya och äldre artiklar. Nästa nyhetsbrev kommer i september.

Alla som arbetar på SLU får nyhetsbrevet. Det går också att prenumerera.

10 juni 2020 1
Kompetensutveckling för Västsvenska rådgivare

Kompetensutveckling för Västsvenska rådgivare

Lärdom Rådgivare inom de gröna näringarna arbetar med väldigt olika kunder, frågeställningar och utmaningar. Men de har ändå mycket gemensamt, och det ger många väldigt mycket att träffas för att bygga nätverk och reflektera tillsammans kring sina arbetssätt. Det är erfarenheter från den stora utbildningsinsatsen KUR, Kompetensutveckling för rådgivare i Västsverige, som SLU RådNu varit med och arrangerat, och som nu sammanfattats och utvärderats.
2 juni 2020

Twitter

Något ökade kräftfångster i år https://t.co/fZRGh6wLjq https://t.co/5XUzN051OX @_SLU via Twitter 6 dagar sedan
Snabbguide för skötsel av travhästar https://t.co/BsD38eKlho @_SLU via Twitter 22 dagar sedan
Åretruntbetande gotlandsruss bra för biologiska mångfalden https://t.co/03IEwGgkeK @_SLU via Twitter 22 dagar sedan
Stor ökning av antalet antagna till SLU https://t.co/qdB2B3TfiZ @_SLU via Twitter 1 månad sedan
Deltagare till forskningsprojekt om fyrhjulingar söks https://t.co/hwrdwuHbvJ @_SLU via Twitter 1 månad sedan
Torka och höga temperaturer minskade skogens tillväxt i stora delar av landet. Det visar analys av satellitdata och… https://t.co/48o1KevPLM @_SLU via Twitter 1 månad sedan