Resurs – maj 2021
Lammlyftet ska förhoppningsvis bidra till att fler väljer lammkött på tallriken. Foto: Annika Arnesson

Resurs – maj 2021

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 5 maj 2021
Maj och våren är snart på gång på riktigt. I Resurs läser du om älgar, sjöborrar, kvalitet på lammkött och inte minst om människor på SLU. Spana in vad de gör på vårt forskningsfartyg Svea.

Artiklar i Resurs maj 2021

  • SLU-alumnen: Vad gör du nu?
  • Kvitto på kompetens
  • Språkpolisen: Vad tycker du om semikolon och utropstecken?
  • Lantbrukslogik – nu och i framtiden
  • På jakt efter Svea
  • Mindre mat för älgar i tätare skogar
  • Den stora älgvandringen fyller SLU med innehåll
  • Hallå där! Sabine Jordan, ny koordinator för miljöanalysprogram Klint
  • Full fart på forskningen på Lövsta
  • Kunskap på webben för högre standard på lammkött
  • 3 M – Möte Med Medarbetaren
  • Nu startar renoveringen av Ekologicentrum
  • 15 nya professorer föreläste

Webbsida

När du är inne på webbsidan som samlar våra artiklar kan du alltid klicka på RESURS i huvudet på webbsidan. Då får du upp de senaste artiklarna på samma sida. Vill du gå tillbaka och få en överblick när du läst en artikel? Klicka igen på RESURS, eller scrolla nedåt.

Här kommer du också in på förstasidan: Till alla artiklar.

Månadens bild

Fotograf är Annika Arnesson och bilden hör till en artikel om hur SLU har varit med och tagit fram ett omfattande webbaserat utbildningsverktyg som ska hjälpa fler producenter att nå upp till den nya standarden för lammköttskvalitet. Kunskap på webben för högre standard på lammkött | RESURS (slu.se)

Nyhetsbrev

Resurs ger ut ett nyhetsbrev som samlar de senaste artiklarna var sjätte vecka under terminerna och leder dig in till Resurs på webben, där du hittar nya och äldre artiklar. Nästa nyhetsbrev kommer i mars 2021.

Alla som arbetar på SLU får nyhetsbrevet. Det går också att prenumerera.

5 maj 2021 5
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 2 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 8 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 8 månad sedan