Resurs – mars 2021
Annelie Ågren jobbar med markkartor. Foto: Helena Granqvist

Resurs – mars 2021

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 25 mars 2021
Torrskodd i skogen! Och mer.

Margareta Stigson platschef i Skara blickar tillbaka på tiden vid SLU. Och framåt. En medarbetare berättar om sitt författande och en annan om sin vardag på jobbet. Anneli Ågren tipsar om hur du kan planera din torrskodda skogsutflykt.

  • Från lokalt till digitalt – hur världen blev större.
  • Ny film som stärker varumärket SLU.
  • Träffa Susanne Lindwall i möte med medarbetaren.
  • Nya kartor visar hur blöt skogsmarken är.
  • Skogsskador i centrum.
  • Populära sommarkurser.
  • SLU ansöker om certifieringen HR Excellence in Research Award.
  • Ny utvecklingsplan för SLU Ultuna.
  • Krönika av Margareta Stigson – Utsiktsplatser spelar roll.
  • Arbetsglädje och skrivglädje.
  • Språkpolisen – Låna inte i onödan!
  • Ett glas mjölk? Eller kanske inte?
  • Frågan – Lovet i liften? Eller någon annan stans?

När du är inne på webbsidan som samlar våra artiklar kan du alltid klicka på RESURS i huvudet på webbsidan. Då får du upp de senaste artiklarna på samma sida. Vill du gå tillbaka och få en överblick när du läst en artikel? Klicka igen på RESURS, eller scrolla nedåt.

Här kommer du också in på förstasidan: Till alla artiklar.

Månadens bild

Fotograf är Helena Granqvist och det är Anneli Ågren, vid institutionen för skogens ekologi och skötsel som är glad för de nya markkartorna som hjälper skogsbruket att planera för att inte köra sönder blöt och känslig mark. Bra också för gemene man att kolla om stövlar behövs på svampturen, eller om det räcker med gympaskor. Läs artikeln om nya kartor som visar hur blöt skogsmarken är.

Nyhetsbrev

Resurs ger ut ett nyhetsbrev som samlar de senaste artiklarna var sjätte vecka under terminerna och leder dig in till Resurs på webben, där du hittar nya och äldre artiklar. Nästa nyhetsbrev kommer i mars 2021.

Alla som arbetar på SLU får nyhetsbrevet. Det går också att prenumerera.

25 mars 2021 8
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 2 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 8 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 8 månad sedan