SLU-alumnen: Vad gör du nu?

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 14 juni 2021
Camilla Ohlsson är agronom. Ett stort engagemang i kårverksamheten, studier och examensjobb utomlands och att inte låsa in sig för tidigt med vad hon ville jobba med har banat väg för nuvarande arbete. Camilla är projektledare inom hållbarhet på Ingka Group, den största franchisetagaren inom IKEA.

Foto: Camilla Ohlsson

– Jag jobbar på den globala hållbarhetsfunktionen med olika typer av projekt. Tidigare har jag ansvarat för Ingka Groups hållbarhetsredovisning och har arbetat mycket med kommunikation kring energi och klimat, berättar Camilla.

Tidigare arbetade hon med internationellt utvecklingssamarbete inom bland annat jordbruk, skogsbruk och klimat som projektledare och affärsområdesansvarig på ett konsultföretag. Under ett år arbetade Camilla också på FN som Junior Professional Officer (JPO).

Om Camilla Ohlsson

Camilla Ohlsson är 43 år och bor i Malmö tillsammans med man och tre barn (7, 9 och 11 år gamla).

Vilken av SLU:s utbildningar gick du?

– Agronom med inriktning företagsekonomi, inskriven 1997 och tog examen 2003.

Ditt bästa tips till nya studenter?

– Grattis till ett bra val! Den kompetens SLU förmedlar till sina studenter kommer att vara jätteviktig för att klara vår tids stora utmaningar, vare sig det gäller klimatet, global livsmedelsförsörjning, hållbara städer eller biologisk mångfald.

– Dra nytta av de fantastiska möjligheter som SLU erbjuder! Själv studerade jag i Frankrike en termin och skrev mitt examensarbete på Nya Zeeland. Jag var involverad i kårens internationella utskott och i en internationell studentorganisation, IAAS. Har fantastiskt roliga minnen från resor till olika länder och vänner jag träffade där, som jag faktiskt har kontakt med än idag!

– Lås dig inte för tidigt kring vad du vill jobba med. Fundera istället på vilka kunskaper och egenskaper du vill kunna använda på dina framtida arbetsplatser. Kanske kommer dina talanger till sin rätt i sammanhang du inte själv reflekterar över i början av dina studier eller karriär.

 

14 juni 2021 5
Fördubblat engagemang kring SLU:s utbildningar

Fördubblat engagemang kring SLU:s utbildningar

Krönika av Karin Holmgren År 2017 firade SLU 40 år. Vi reflekterade över vår historia, inte minst genom boken SLU 40 år – ett universitet mitt i samhällets utveckling. Men vi tittade även framåt. Då, 2017, var vi oroliga för det sviktande söktrycket till SLU:s utbildningar. Många utbildningsplatser stod tomma och vi undrade hur det kunde vara möjligt, när vi samtidigt såg hur centrala SLU:s utbildningar är för att finna lösningar på dagens och framtidens utmaningar.
21 juni 2021 7

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 3 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 10 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 10 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 10 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 10 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 10 månad sedan