SLU-alumnen: Vad gör du nu?

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 4 maj 2021
John Hellman är först i först ut i en artikelserie om alumner vid SLU. Sedan SLU bildades 1977 har 39 000 personer examinerats från vårt universitet. Men vad gör de nu? John bor på Agronomgatan! Han är planeringsarkitekt vid Boverket, är gift med en hortonom och har två små pojkar.

Foto: John Hellman

– Jag har gått en lite annorlunda väg än de allra flesta landskapsarkitekter och mina kurskamrater efter examen. Kanske i synnerhet de senaste åren då jag allt mer jobbat allt mer med digitalisering av samhällsbyggnadssektorn, berättar John.

John arbetar som planarkitekt på Boverket med fokus på digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen, detaljplaner med planbeskrivningar i synnerhet.

– Jag är medförfattare till Boverkets föreskrifter och allmänna råd om planbeskrivning som träder i kraft vid årsskiftet. Högst på agendan just nu är att säkerställa att de lösningar för digitala planbeskrivningar som tas fram fyller kraven avseende juridik, process och framtida lagring på Lantmäteriets nationella geodataplattform.

Om John Hellman

John Hellman är 37 år och bor i en villa i Påarp utanför Helsingborg tillsammans med hustru som är hortonom och två pojkar, den ena är 5 år och den andre ett halvår gammal.

Vilken av SLU:s utbildningar gick du?

Landskapsarkitektprogrammet på Alnarp 2005-2011.

Ditt bästa tips till nya studenter?

Sluta aldrig att experimentera och vara nyfikna! Då har ni alla förutsättningar ni behöver för att lyckas i ett yrkesliv under snabb utveckling.

Fakta

SLU:s alumnverksamhet

Alumner från SLU är viktiga ambassadörer för vårt universitet och de utbildningar de har läst. Det finns ett nätverk som gör att alumner kan hålla kontakten med universitetet och varandra för att bidra till att SLU utvecklas, utbildar och verkar för en hållbar värld.
SLU Alumn - länken mellan dig och universitetet | Externwebben
4 maj 2021 6
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 19 dagar sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 7 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 7 månad sedan