Vårkänslor på trädgårdsmässa

Vårkänslor på trädgårdsmässa

Text: Catherine Kihlström Publicerad: 25 mars 2015
Studenter och några lärare från Alnarp erbjöd rådgivning till besökarna på Vår trädgård på Malmömässan den 5-8 mars.

Varje rådgivning varade i cirka 20 minuter och frågorna kretsade kring trädgårdsdesign och växtval, men även odling och växtskydd med mera. Några besökare berättade att de kommit till mässan speciellt för rådgivningen och de hade med sig ritningar och bilder på sina trädgårdar. Rådgivarna skissade och visade växtförslag i böcker och på internet under mötena.

Åsa Annemark är snart färdig Trädgårdsingenjör med inriktning design. Trots att det var första gången som hon var rådgivare på mässan, var hon inte speciellt nervös:

–  Jag har jobbat en del i handelsträdgård och där blir man van att komma med snabba förslag på växter för olika typer av rabatter. Det här var lite samma sak. Lite svårare var det att komma med designförslag på så kort tid. Men det är bra träning för kreativiteten.

Hon berättar att många besökare ville ha förslag på lyckade växtkombinationer för rabatter i olika lägen eller tips på hur man kan få sin trädgård så lättskött som möjligt. Sammantaget var det en rolig och nyttig erfarenhet och Åsa kan gärna tänka sig att vara med som rådgivare även nästa år.

25 mars 2015

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 9 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 1 år sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 1 år sedan