SLU:s nya webb – så här ser den ut
Fotokollage: Michael Kvick och Jenny Svennås-Gillner

SLU:s nya webb – så här ser den ut

Text: Mårten Granert Publicerad: 24 maj 2016
Den 1 juni förändras SLU:s webbar i grunden både till utseende och funktionalitet. Förändringen innebär givetvis en mängd förbättringar.

En av de största förändringarna är den responsiva designen som innebär att utseendet på innehållet förändras och anpassar sig beroende på vilken skärmstorlek besökaren använder. Det betyder att antalet kolumner och bilder anpassas automatiskt och bilder skalas om beroende på främst bredden på skärmen. SLU:s webbar har över en halv miljon besökare varje månad. Av dem kommer 135 00 via läsplattor eller mobiltelefoner. Nu blir SLU:s webb bättre anpassad efter de nya sätten att använda Internet.

Helt ny struktur

Besökarna kommer att mötas av en ny struktur. SLU:s målsättning har givetvis varit att underlätta för alla att fort finna vad de söker. På den nya webben underlättas navigeringen med megamenyer. I den horisontella menyraden finns ett antal rubriker, eller ingångar. Med ett klick öppnar man en megameny och får genast en översikt över innehållet. Besökaren kan på så sätt enklare komma till rätt sida utan att behöva gå via en eller flera mellansidor.

De nya webbsidorna är mer överblickbara och strukturerade med tydliga rubriker och mer lättläst typsnitt.

Publiceras 1 juni

Den 1 juni publiceras de nya webbarna. Det måste dock erkännas att riktigt allt inte kommer att vara på plats då. Att byta webb är ett enormt arbete och medarbetare jobbar hårt för att få allt i ordning. SLU hoppas att du ska finna det du söker men om du inte skulle göra det går det givetvis utmärkt att kontakta oss för att få hjälp.

Läs mer

Här är sida om nyheterna med den nya webben

 

24 maj 2016 2 2
  1. Kommentar från Annika hast 25 maj 2016:

    På sidan för Servicecenter står det att profilprodukter börjar säljas den 1 september och det var förra året 🙂

    Länken från Externsidan/slu orter/slu uppsala till servicecenter går till gamla webben.

    • Kommentar från Vanja Sandgren 25 maj 2016:

      Tack för din uppmärksamhet Annika! Sidorna publiceras först 1 juni, detta är ett smakprov och än finns det tid för korrigeringar.

Entreprenören styrs av passion och identitet

Entreprenören styrs av passion och identitet

Entreprenörskap Doktorand Sarah Fitz-Koch letar efter essensens i entreprenörssjälen. Det som gör att vissa företagare oförtröttligt fortsätter att driva livskraftiga företag, trots motgångar och problem. Passion, identitet och kärleken till arbetet tycks tvinna den röda tråden, både i entreprenörskapet och i Sarahs eget forskningsarbete. Den som brinner för sin uppgift ser inga hinder utan löser problemen längs vägen.
13 oktober 2017 2

Twitter

Vi är i Göteborg! Mässan #kunskapochframtid har varit öppen en timme nu. Bemanningen är vass,… https://t.co/Ipu3sXhF6X @_SLU via Twitter 3 timmar sedan
Kroppsstorlek styr hur klimatförändringar påverkar fiskpopulationer https://t.co/wiZOLRaEia @_SLU via Twitter 5 timmar sedan
RT @SLUmiljoanalys: DN-artikel om dagens glada miljönyhet: Kvicksilver försvinner snabbare än väntat - DN.SE https://t.co/dogKnqKOIl @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
Problemet med kvicksilver i insjöfisk kan vara över inom några årtionden. Det... https://t.co/nE840prOuJ https://t.co/ZSuWMj0A6u @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
Gilla naturen: Tio skolklasser i final https://t.co/jl50j2nqNl @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
Crickets likely nutritious for people as well https://t.co/pefY8Isxnd @_SLU via Twitter 2 dagar sedan