SLU:s nya webb – så här ser den ut
Fotokollage: Michael Kvick och Jenny Svennås-Gillner

SLU:s nya webb – så här ser den ut

Text: Mårten Granert Publicerad: 24 maj 2016
Den 1 juni förändras SLU:s webbar i grunden både till utseende och funktionalitet. Förändringen innebär givetvis en mängd förbättringar.

En av de största förändringarna är den responsiva designen som innebär att utseendet på innehållet förändras och anpassar sig beroende på vilken skärmstorlek besökaren använder. Det betyder att antalet kolumner och bilder anpassas automatiskt och bilder skalas om beroende på främst bredden på skärmen. SLU:s webbar har över en halv miljon besökare varje månad. Av dem kommer 135 00 via läsplattor eller mobiltelefoner. Nu blir SLU:s webb bättre anpassad efter de nya sätten att använda Internet.

Helt ny struktur

Besökarna kommer att mötas av en ny struktur. SLU:s målsättning har givetvis varit att underlätta för alla att fort finna vad de söker. På den nya webben underlättas navigeringen med megamenyer. I den horisontella menyraden finns ett antal rubriker, eller ingångar. Med ett klick öppnar man en megameny och får genast en översikt över innehållet. Besökaren kan på så sätt enklare komma till rätt sida utan att behöva gå via en eller flera mellansidor.

De nya webbsidorna är mer överblickbara och strukturerade med tydliga rubriker och mer lättläst typsnitt.

Publiceras 1 juni

Den 1 juni publiceras de nya webbarna. Det måste dock erkännas att riktigt allt inte kommer att vara på plats då. Att byta webb är ett enormt arbete och medarbetare jobbar hårt för att få allt i ordning. SLU hoppas att du ska finna det du söker men om du inte skulle göra det går det givetvis utmärkt att kontakta oss för att få hjälp.

Läs mer

Här är sida om nyheterna med den nya webben

 

24 maj 2016 2 2
  1. Kommentar från Annika hast 25 maj 2016:

    På sidan för Servicecenter står det att profilprodukter börjar säljas den 1 september och det var förra året 🙂

    Länken från Externsidan/slu orter/slu uppsala till servicecenter går till gamla webben.

    • Kommentar från Vanja Sandgren 25 maj 2016:

      Tack för din uppmärksamhet Annika! Sidorna publiceras först 1 juni, detta är ett smakprov och än finns det tid för korrigeringar.

Fortsättningen tryggad för välanvänt internetbaserat läromedel

Fortsättningen tryggad för välanvänt internetbaserat läromedel

DATA Databasen VetBact är ett nationellt och internationellt pedagogiskt verktyg och en kunskapsbank för studenter, lärare, forskare och allmänheten. VetBact (www.vetbact.org) har funnits allmänt tillgänglig på internet sedan 2006 och utvecklingen har hela tiden drivits av studenternas behov. Tack vare medel från VH-fakulteten så finns VetBact nu på en server vid SLU, vilket gör att den kommer att finnas kvar och utvecklas under överskådlig tid.
23 januari 2018 3
Lövsta en plats för lantbruksforskning i 270 år

Lövsta en plats för lantbruksforskning i 270 år

Linné på SLU Lövsta ligger någon mil öster om Uppsala och är en av SLU:s forskningsgårdar. Där bedrivs forskning om mjölkkor, fjäderfä och grisar. Snart tillkommer även Lövsta fältforskningsstation som har fokus på åkerns grödor. Lövsta är en klassisk plats för lantbruksforskning. Redan i mitten av 1700-talet bedrev baron Sten Carl Bielke jordbruksexperiment här. Bielke var nära vän med Carl von Linné och de båda herrarna har satt sin prägel på Lövsta som ännu kan skönjas i landskapet.
25 januari 2018 5

Twitter

Nya möjligheter i Markdata-appen https://t.co/Y2mKixR0ty @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
SLU redovisar stark ekonomi https://t.co/Do4Qe1x0FS @_SLU via Twitter 6 dagar sedan
Travsporten storsatsar på SLU:s hästforskning https://t.co/SI23XuiKz2 https://t.co/tLBJ6fPX9e @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
Växtskyddsmedel i ekologisk produktion – användning och risker, ny rapport från EPOK – Centrum för ekologisk produk… https://t.co/eNWw5GyBBF @_SLU via Twitter 10 dagar sedan
Efterlyses! Innovativa idéer från yrkesfisket som kan bidra till ett mer skonsamt och selektivt fiske.… https://t.co/5L8aLY3fkF @_SLU via Twitter 13 dagar sedan
Vaccin mot fruktade hästsjukdomen kvarka https://t.co/lL46oyagkn @_SLU via Twitter 14 dagar sedan