SLU:s nya webb – så här ser den ut
Fotokollage: Michael Kvick och Jenny Svennås-Gillner

SLU:s nya webb – så här ser den ut

Text: Mårten Granert Publicerad: 24 maj 2016
Den 1 juni förändras SLU:s webbar i grunden både till utseende och funktionalitet. Förändringen innebär givetvis en mängd förbättringar.

En av de största förändringarna är den responsiva designen som innebär att utseendet på innehållet förändras och anpassar sig beroende på vilken skärmstorlek besökaren använder. Det betyder att antalet kolumner och bilder anpassas automatiskt och bilder skalas om beroende på främst bredden på skärmen. SLU:s webbar har över en halv miljon besökare varje månad. Av dem kommer 135 00 via läsplattor eller mobiltelefoner. Nu blir SLU:s webb bättre anpassad efter de nya sätten att använda Internet.

Helt ny struktur

Besökarna kommer att mötas av en ny struktur. SLU:s målsättning har givetvis varit att underlätta för alla att fort finna vad de söker. På den nya webben underlättas navigeringen med megamenyer. I den horisontella menyraden finns ett antal rubriker, eller ingångar. Med ett klick öppnar man en megameny och får genast en översikt över innehållet. Besökaren kan på så sätt enklare komma till rätt sida utan att behöva gå via en eller flera mellansidor.

De nya webbsidorna är mer överblickbara och strukturerade med tydliga rubriker och mer lättläst typsnitt.

Publiceras 1 juni

Den 1 juni publiceras de nya webbarna. Det måste dock erkännas att riktigt allt inte kommer att vara på plats då. Att byta webb är ett enormt arbete och medarbetare jobbar hårt för att få allt i ordning. SLU hoppas att du ska finna det du söker men om du inte skulle göra det går det givetvis utmärkt att kontakta oss för att få hjälp.

Läs mer

Här är sida om nyheterna med den nya webben

 

24 maj 2016 2 2
  1. Kommentar från Annika hast 25 maj 2016:

    På sidan för Servicecenter står det att profilprodukter börjar säljas den 1 september och det var förra året 🙂

    Länken från Externsidan/slu orter/slu uppsala till servicecenter går till gamla webben.

    • Kommentar från Vanja Sandgren 25 maj 2016:

      Tack för din uppmärksamhet Annika! Sidorna publiceras först 1 juni, detta är ett smakprov och än finns det tid för korrigeringar.

Möjligheter i brandens fotspår

Möjligheter i brandens fotspår

Möjligheter I september för tre år sedan var branden i Västmanland fortfarande inte helt släckt. En person hade omkommit och många hade drabbats, fysiskt, personligt och ekonomiskt, sedan dagen i slutet av juli då en gnista från en skogsmaskin startade den största skogsbranden i Sverige i mannaminne. Nu, några år senare, går det trots allt att summera ihop en hel del positiva effekter av det som till en början inte kunde ses på något annat sätt än en katastrof. Området är numera en unik resurs för forskning och den speciella miljön lockar årligen mängder av turister.
15 september 2017

Twitter

Hållbart gösfiske i fler stora sjöar https://t.co/sjba66mGjA @_SLU via Twitter 10 timmar sedan
Landsbygdsomvandling och urbanisering i fokus på internationell SLU-konferens https://t.co/JDpVYyTGGE https://t.co/3JdMVIejc6 @_SLU via Twitter 10 timmar sedan
"Fortlöpande miljöanalys-bara på SLU" Anders Nilsson och Mårten Carlsson berättar om SLU:s historia och uppdrag i A… https://t.co/3FFZ3DCDy1 @_SLU via Twitter 1 dagar sedan
Kompetenscentrum för växtförädling ska bildas vid SLU https://t.co/OwR3G9dd0T @_SLU via Twitter 6 dagar sedan
"Att dela sina bästa idéer med sina kollegor måste vara meningen med ett universitet". Intressant paneldiskussion i… https://t.co/FoZw1qk47A @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
@ncklsbrgmn @_SLU via Twitter 7 dagar sedan