SLU-forskare ny bloggare i Curie
Stina Powell på institutionen för stad och land är nu nybliven bloggare på tidningen Curie. Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt

SLU-forskare ny bloggare i Curie

Text: Mårten Granert Publicerad: 8 juni 2020
Stina Powell på institutionen för stad och land är ny bloggare i Vetenskapsrådets tidningen Curie. Det första blogginlägget skrev Stina i april. Curie kontaktade Stina sedan de uppmärksammat en artikel som hon hade skrivit i Dagens ETC. Nu ska Stina skriva sex inlägg på sex månader.

– I min artikel i ETC skrev jag om forskarnas och forskningens roll i samhällsförändringarna och efter ett tag hörde Curie av sig och frågade om jag ville vara med i Curie med sex inlägg. Sånt går ju bara inte att tacka nej till.

Stina har nu skrivit sina tre första inlägg. Tidningen Curie har skrivit en presentation av Stina där hon berättar om sig själv och vad hon kommer att blogga om. Se den sista länken nedan.

Senaste inlägget om att brinna för sin forskning

Andra inlägget om att våga prata om det som sker bakom kulisserna

Första inlägget om att akademiskt självmord var väl att överdriva

Curies presentation av Stina Powell

8 juni 2020 3
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 19 dagar sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 7 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 7 månad sedan