SLU-studenter i runda-bordssamtal om framtiden

Text: Anette Neldestam Publicerad: 1 december 2014
När framtidens lösningar på stadsplanering, utbildning, arbeten, mat och naturområden ur ungas perspektiv ska diskuteras är det vettigt att kalla in aktiva studenter. Det handlar om moderna och innovativa lösningar för ett skapande av en hållbar samhällsutveckling.

Förändringar ställer stora krav på planering för ett skapande av en hållbar samhällsutveckling. Därför arrangerade Malmö stad tillsammans med Högskolan Kristianstad, Lunds universitet, Malmö högskola och SLU Alnarp InnoConference och InnoCarnival 2014.

Syftet med konferensen var att skapa mötesplatser för unga och vuxna med olika kompetenser, kunskaper och intressen inom områdena ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling. InnoConference temaområden 2014 var framtidens lärande, framtidens städer och framtidens mat, områden som alla är starkt förknippade med de pågående klimatförändringarna och som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering.

Taggade studenter!

Taggade studenter!

Rundabordssamtal med ämnen om allt ifrån växtförädling och avfallshantering till framtidens mat och unga barns kreativitet ur ett hållbarhetsperspektiv där bland annat 17 studenter från olika program vid SLU Alnarp deltog.

SLU:s deltagande koordinerades av Kristina Santén, Omvärld Alnarp. Vid de parallella seminarierna kunde man även finna Caroline Dahl, projektledare för forskningsprogrammet FUSE och Inger Åman, professor i växtförädling.

Vid InnoCarnival deltog skolor i Skåne och eleverna presenterade 75 olika innovationer. Vinnande bidraget, från klass TE 12A och B från Österportskolan i Ystad vann förstapris, en resa till Hongkong. Det vinnande bidraget var en prototyp av ett flytande samhälle i form av en blomma. ”Lotus – the city of tomorrow” , ett flytande forskningscenter med tänkt placering vid skånska kusten med uppgift att forska kring bosättning på havet. Läs mer här.

1 december 2014
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 19 dagar sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 7 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 7 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 7 månad sedan