SLU tecknar avtal med Umeå kommun

Text: Olof Bergvall Publicerad: 22 januari 2015
I början av januari undertecknade SLU:s Peter Högberg och Umeå kommuns nytillträdde kommunalråd Hans Lindberg (s) ett avtal om samarbete.
avtal-SLU-Umea-kommun

Hans Lindberg(t.v.), kommunalråd i Umeå och Peter Högberg, SLU, undertecknar ett samarbetsavtal mellan kommunen och universitetet. Foto Charlotte Lundqvist, Umeå kommun.

SLU och Umeå kommun ska, tillsammans med lokalt och regionalt näringsliv och andra berörda samhällsaktörer, gemensamt utveckla Umeå till den nordliga kraften för forskning, utveckling och demonstration av hållbar stadsutveckling, socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Syftet är att utveckla befintliga och generera nya samarbeten, samt utveckla kunskap och skapa finansiering.

Avtalet går ut på:

  • Att verka för samarbete kring satsningar på forskning, utveckling och demonstration för hållbar stadsutveckling, både nationellt och internationellt.
  • Att verka för att öka den externa finansieringen av Umeås gemensamma satsningar inom hållbar stadsutveckling.
  • Att skapa mötesplatser mellan forskning, samhälle, lokal och regionalt näringsliv med fokus på att medvetandegörande av Umeås komptens inom hållbar stadsutveckling.
  • Att bidra till Umeås gemensamma arbete och kompetens på strategiska arenor, både nationellt och internationellt (t.ex. genom medverkan på strategiska möten och konferenser, via informationsmaterial).
22 januari 2015 2
Möjligheter i brandens fotspår

Möjligheter i brandens fotspår

Möjligheter I september för tre år sedan var branden i Västmanland fortfarande inte helt släckt. En person hade omkommit och många hade drabbats, fysiskt, personligt och ekonomiskt, sedan dagen i slutet av juli då en gnista från en skogsmaskin startade den största skogsbranden i Sverige i mannaminne. Nu, några år senare, går det trots allt att summera ihop en hel del positiva effekter av det som till en början inte kunde ses på något annat sätt än en katastrof. Området är numera en unik resurs för forskning och den speciella miljön lockar årligen mängder av turister.
15 september 2017 3
Entreprenören styrs av passion och identitet

Entreprenören styrs av passion och identitet

Entreprenörskap Doktorand Sarah Fitz-Koch letar efter essensens i entreprenörssjälen. Det som gör att vissa företagare oförtröttligt fortsätter att driva livskraftiga företag, trots motgångar och problem. Passion, identitet och kärleken till arbetet tycks tvinna den röda tråden, både i entreprenörskapet och i Sarahs eget forskningsarbete. Den som brinner för sin uppgift ser inga hinder utan löser problemen längs vägen.
13 oktober 2017 2

Twitter

Blädning ett bra alternativ för att kombinera bevarande av artmångfald och... https://t.co/hnJeSdL7RB https://t.co/20ce4x6iCN @_SLU via Twitter 3 timmar sedan
Four new Master’s programmes at the Swedish University of Agricultural Sciences, SLU https://t.co/7tuZEEEwMj @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Sparris och tomat i framtidens grönsaksdisk (SLU-studie) https://t.co/KxT9KvU7qk @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
SLU söker hjälp från livsmedelsbranschen. Vilka utmaningar ska de nya... https://t.co/XCbhal9aPA https://t.co/gZvWCsBCjk @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Tonfiskmärkningen avslutad, med riktigt lyckat resultat! Om ett år får vi veta hur... https://t.co/OhrEytvVbf https://t.co/HUMKWdojKN @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Nya rön om arvsanlag som påverkar hästars gångarter och prestationer. https://t.co/sHLvQD87kQ https://t.co/yFham2BGK9 @_SLU via Twitter 6 dagar sedan