SLU:s miljöredovisning – så ser den ut

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 9 juni 2020
SLU:s miljöenhet har publicerat miljöredovisningen för 2019. Rapporten som finns på svenska och engelska är granskad och godkänd av certifieringsorganet RISE.

– Det har tagit en hel del tid att samla in data, få den igenom tredjepartsgranskningen som gjorts av  RISE och sedan översätta den, men nu är den på plats, säger Kristin Thored, miljökoordinator vid SLU.

EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) är EU:s miljölednings- och miljörevisionsordning. I princip är den identisk med ISO 14 001 som SLU är certifierat med sedan 2016, det som skiljer är en årlig publikation av tredjepartsgranskad miljöredovisning.

– I dagsläget är det bara SLU och Göteborgs universitet som är EMAS-registrerade, så det är något vi kan vara extra stolta över, säger Kristin Thored.

Hela miljöredovisningen som pdf.

SLU:s samlade miljöredovisningar.

Environmental report – pdf.

Environmental reviews

 

 

9 juni 2020 3
Kompetensutveckling för Västsvenska rådgivare

Kompetensutveckling för Västsvenska rådgivare

Lärdom Rådgivare inom de gröna näringarna arbetar med väldigt olika kunder, frågeställningar och utmaningar. Men de har ändå mycket gemensamt, och det ger många väldigt mycket att träffas för att bygga nätverk och reflektera tillsammans kring sina arbetssätt. Det är erfarenheter från den stora utbildningsinsatsen KUR, Kompetensutveckling för rådgivare i Västsverige, som SLU RådNu varit med och arrangerat, och som nu sammanfattats och utvärderats.
2 juni 2020

Twitter

Förrådsbyggnad på @_SLU nedbrunnen i Alnarp. Ingen person har kommit till skada och branden kommer inte att ha någo… https://t.co/cM2kuxfjfT @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Något ökade kräftfångster i år https://t.co/fZRGh6wLjq https://t.co/5XUzN051OX @_SLU via Twitter 10 dagar sedan
Snabbguide för skötsel av travhästar https://t.co/BsD38eKlho @_SLU via Twitter 26 dagar sedan
Åretruntbetande gotlandsruss bra för biologiska mångfalden https://t.co/03IEwGgkeK @_SLU via Twitter 26 dagar sedan
Stor ökning av antalet antagna till SLU https://t.co/qdB2B3TfiZ @_SLU via Twitter 1 månad sedan
Deltagare till forskningsprojekt om fyrhjulingar söks https://t.co/hwrdwuHbvJ @_SLU via Twitter 1 månad sedan