SLU:s miljöredovisning – så ser den ut

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 9 juni 2020
SLU:s miljöenhet har publicerat miljöredovisningen för 2019. Rapporten som finns på svenska och engelska är granskad och godkänd av certifieringsorganet RISE.

– Det har tagit en hel del tid att samla in data, få den igenom tredjepartsgranskningen som gjorts av  RISE och sedan översätta den, men nu är den på plats, säger Kristin Thored, miljökoordinator vid SLU.

EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) är EU:s miljölednings- och miljörevisionsordning. I princip är den identisk med ISO 14 001 som SLU är certifierat med sedan 2016, det som skiljer är en årlig publikation av tredjepartsgranskad miljöredovisning.

– I dagsläget är det bara SLU och Göteborgs universitet som är EMAS-registrerade, så det är något vi kan vara extra stolta över, säger Kristin Thored.

Hela miljöredovisningen som pdf.

SLU:s samlade miljöredovisningar.

Environmental report – pdf.

Environmental reviews

 

 

9 juni 2020 3
Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Lantbrukslogik – nu och i framtiden

Drivkrafter Det svenska lantbruket ska ge nyttig, god, näringsrik och närproducerad mat. Helst mer mat också, så att vi blir mindre sårbara i händelse av kris. Och det ska ske utan alltför mycket miljö- och klimatpåverkan; med lantbruket som en del av lösningen istället för problemet när man pratar om hot mot biologisk mångfald och klimatförändringarna. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i en bransch i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?
30 april 2021 3

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 2 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 8 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 8 månad sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 8 månad sedan