Slutspurt för efterlängtad renovering

Text: Olof Bergvall Publicerad: 5 oktober 2021
På grund av förseningar hos leverantören av köksinredning kommer den återvändande personalen vid SLU Umeå att behöva vänta ytterligare innan det nya personalköket kan användas. Men när det sker så blir det ett riktigt lyft!

Personalköket i Skogishuset utnyttjas främst av institutionerna för skogsekonomi, skogens biomaterial och teknologi, skoglig resurshushållning samt av fakultetskansliet och universitetsadministrationen. Det rör sig alltså om många som ska dela på en begränsad yta.

Köket, där medarbetarna förvarar och bereder sin medhavda kost, har av många upplevts alldeles för trångt. Dessutom har tillgängligheten för rörelsehindrade lämnat en hel del övrigt att önska.

Sedan i somras har renoveringarna pågått, men arbetet med utformning startade långt tidigare. Jonas Linder vid SLU lokaler är projektledare för renoveringen. Tillsammans med inredningsarkitekter och en referensgrupp bestående av medarbetare från personalgrupper som nyttjar köket, lokalvård, fackliga representanter och skyddsombud, har det nya köket planerats för att få bättre flöden och tillgänglighet.

Maria Renberg, facility manager för SLU Umeå, har också varit involverad, dels som chef för lokalvården, men också som ansvarig för att logistiken fungerat under ombyggnationstiden.

Ritning kök SLU Umeå – Personalköket blir bra mycket större, från 29 till 47 kvadratmeter. Dessutom blir det fler passager in och ut från köket. Tidigare uppstod lätt trängsel och köer.

Den utökade ytan har frigjorts genom väggarna till ett förrådsutrymme och en toalett har tagits bort.

– Jag tror vi alla kommer att trivas med det nya köket, nu när vi snart får återvända till jobbet igen, säger Maria Renberg.

5 oktober 2021 1

Twitter

”Inga glömda utsläpp i Sveriges klimatrapportering” https://t.co/QN1ync0I0p @_SLU via Twitter 6 månad sedan
UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 1 år sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: #CRISPR är ett viktigt verktyg i studier av geners funktion hos träd, säger prof. Ove Nilsson. Vi har många… @_SLU via Twitter 1 år sedan
RT @SLUFutureFood: Nobelpriset: Gen-editering med #CRISPR har stor potential för forskning om sjukdomar hos djur. Läs med om etiska frågor… @_SLU via Twitter 1 år sedan