Tillväxt Trädgård går in i ny verksamhetsperiod

Text: Anette Neldestam Publicerad: 24 april 2015
Tillväxt Trädgård har framgångsrikt etablerat sig som en arena för tillväxt och hållbar utveckling inom trädgårdsnäringen. Med fler parter, som ger bredare kompetens och bättre geografisk täckning än tidigare, går verksamheten nu in i sin tredje avtalsperiod.

Tillväxt Trädgård är ett nationellt samarbete mellan näringsliv och akademi. Verksamheten startade 2008 och har bidragit till högre produktionsvärde, ny kunskap och ökad framtidstro inom trädgårdsnäringen. Inför avtalsperioden 2015-2017 har antalet samverkande parter ökat från 12 till 17. Dessutom har konceptet vässats ytterligare.

– Vi fokuserar nu tydligare på det som är kärnan, nämligen tillväxt och utveckling inom trädgårdsnäringens primärproduktion. Vi har också kompletterat med målområdet Hållbar samhällsutveckling. Genom utveckling av trädgårdsnäringen bidrar vi till att bygga ett hållbart samhälle, säger verksamhetsledare Johan Ascard.

Läs mer på Tillväxt Trädgårds hemsida!

Fakta

Parters

De parter som nyligen skrivit under avtalet om samarbete i Tillväxt Trädgård 2015-2017 är Sveriges lantbruksuniversitet – LTV-fakulteten i Alnarp, LRF Trädgård, SP Food and Bioscience och JTI – Institutet för jordbruks- och miljöteknik AB, Hushållningssällskapen i Skåne, Kalmar-Kronoberg-Blekinge, Östergötland, Norrbotten-Västerbotten, Skaraborg, Halland, Väst, Gotland, Västernorrland samt HS Konsult, Lovang Lantbrukskonsult AB, Virgo Grön Konsult, Cascada AB och Växa Sverige Ekonomisk Förening.

 

 

24 april 2015 3
Klimatsmart narkos ger mervärden

Klimatsmart narkos ger mervärden

Miljöarbete Tjugo procents minskning av koldioxidutsläpp är målet för ett av de tre projekt som fick medel från miljöfondens första utlysning för snart två år sedan. Det är Universitetsdjursjukhuset (UDS) som med hjälp av utbildning och ny utrustning har lyckats minska användningen av inhalationsläkemedlet isofluran vid operationer. Den årliga förbrukningen av isofluran vid UDS motsvarar ett koldioxidutsläpp från 25.000 mil i bil, vilket är fram och tillbaka mellan Uppsala och Sundsvall varje dag i ett år.
2 juni 2017
Vi har en vinnare!

Vi har en vinnare!

Rätt svar Grattis till er som svarat rätt i tävlingen om brandsäkerhet vid SLU. Nu dragningen av vinnarna klar, Christine Jakobsson vann första pris, en brandsläckare. Och hon har egna erfarenheter av brandtillbud. – Jag har för ett antal år sedan hindrat en brand hemma då jag kände att det luktade en svag kryddig röklukt när jag kom in i huset från stallet. Trots att jag var osäker på om det verkligen var något ringde jag brandkåren. Det visade sig vara en pyrande skorstenbrand som tack och lov aldrig tog sig.
7 juni 2017
Det handlar om helheten

Det handlar om helheten

Krönika Livsmedelsproduktionens hållbarhet diskuteras flitigt vid SLU och på andra ställen. I SLU:s miljöpolicy nämns ”ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling”. Vi pratar också om etiskt hållbar utveckling och vid VH-fakulteten har vi stor tonvikt vid etik inom djurhållning. Det finns stor kunskap, men även behov av ny kunskap, för att lösa respektive mål. Det är dock när flera faktorer skall vägas samman till en helhet som utmaningarna blir riktigt stora. Är det möjligt att producera riskfria, nyttiga och goda animala livsmedel med hänsyn till såväl djurvälfärd, klimat- och miljöeffekter på ett sätt som gör att lantbrukaren kan erbjuda sina anställda en bra arbetsmiljö och samtidigt ta ut lön till sig själv?
2 juni 2017

Twitter

Vita älgar DNA-testas vid SLU. https://t.co/pkuJpIPxmb https://t.co/MWDEKkPC5d @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
På fredag släpps Mistra Biotechs nya podcast om växtförädling och djuravel – Shaping our food! Det ser vi fram emot! https://t.co/S4dQSQOiqQ @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Barriär för växtförädlare förklarad i detalj https://t.co/5mvu2adXmB @_SLU via Twitter 9 dagar sedan
RT @CORDIS_EU: @_SLU Please retweet and like the following post on a project to which you participate https://t.co/vud5fqA5Bo @_SLU via Twitter 17 dagar sedan
Så blir kräftfångsterna i år https://t.co/xBZOh9a5FL https://t.co/yXoPKnMWNZ @_SLU via Twitter 19 dagar sedan
SLU bidrar med kompetens för ett globalt hållbart och rättvist fiske https://t.co/tBsEcsZZmn @_SLU via Twitter 23 dagar sedan