UDS – ett dottervarumärke till SLU
Foto: Viktor Wrange.

UDS – ett dottervarumärke till SLU

Text: Li Hedenström Publicerad: 15 september 2020
Sedan 2016 pågår ett intensivt arbete på SLU med att hitta former för att utveckla bilden av universitetet med syfte att stärka konkurrenskraften. SLU måste vårda sitt varumärke helt enkelt. I denna process har nu rektor godkänt att SLU Universitetsdjursjukhuset blir ett dottervarumärke på SLU.

UDS nya logotyp stärker samhörigheten med SLU samtidigt som verksamheten i form av Sveriges enda universitetdjursjukhus tydliggörs. I våras fattade rektor beslutet att SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) ska vara ett officiellt dottervarumärke till SLU. Utifrån det har en kommunikationsplattform och en ny logotyp arbetats fram, vilket lanserades internt i slutet av augusti.

UDS nya logotyp bygger på SLU:s grafiska profil.

Den främsta orsaken till att UDS behöver agera som ett dottervarumärke med en egen logotyp är att djursjukvårdsmarknaden är starkt konkurrensutsatt.

– Djurägare förknippar SLU med mycket annat än djursjukvård. För att skapa det kundunderlag som behövs för forskning och utbildning måste vi särskilja oss och samtidigt förtydliga och stärka kopplingen till SLU, säger Li Hedenström, kommunikationsansvarig på UDS.

Alla som arbetar på UDS uppmanas att börja arbeta med de nya mallarna och den nya logotypen. Interna föreläsningar har genomförts och det kommer även att lanseras en inspelad presentation där man får lära sig mer. Av ekonomiska skäl kommer övergången till den nya grafiska profilen att ske succesivt och mer kostsamt material som innehåller den gamla logotypen kommer inte att kasseras.

– Äntligen har vi en logotyp och en snygg profil som berättar vilka vi är och vad vi gör. Jag tycker om den nya loggan och gillar att den visar vår samhörighet med SLU, säger Tina Öberg, receptionist på hästkliniken.

Mer om projektet Bilden av SLU här

15 september 2020 3
Ny led-belysning i Lövstaladugården

Varde ljus Försämrad arbetsmiljö och höga underhållskostnader är några av orsakerna till att lysrörsbelysningen nu byts ut till led-belysning i koladugården på Lövsta forskningscentrum. Installationen blir klar i början av november. Led-belysning har lägre energiåtgång och längre brinntid jämfört med lysrör. Korna tycker om ljus men vill ha mörkare på natten för att trivas och få en bra produktion. Det visar SLU:s egen forskning.
26 oktober 2020 1

UppTalk Weekly panelsamtal: Hur ska vi bromsa resistensutvecklingen utan ny antibiotika? SLU-professor Susanna Sten… https://t.co/0xZPPLtq4c @_SLU via Twitter 1 månad sedan
Idag är det #WorldFoodDay och vi slår ett slag för hållbart odlad mat från #vatten. I serien berättar forskare och… https://t.co/y6dJ8OQjmb @_SLU via Twitter 1 månad sedan
RT @_NKfV: Idag 14 okt kl 12-13 webbinarium om hållbart foder till odlad fisk. Anmäl dig och läs mer via: https://t.co/i8IonJZOc9 @_SLU via Twitter 1 månad sedan