Ute är inne

Text: LUCY KIBWOTA Publicerad: 25 september 2018
John Lööf Green har erfarenhet av text, bild och formgivning från tiden då han arbetade för magasinet Fältbiologen. Nu koordinerar han SLU:s utemiljö, men vad innebär det?

– Då jag arbetade med magasinet upptäckte jag mitt intresse för landskap. Så jag beslöt mig läsa till landskapsarkitekt.

Under det andra året på utbildningen fick John jobb på SLU. Sedan 2012 har han arbetat vid SLU:s campus i Uppsala, han är inne på sin sjunde säsong. Idag är han dessutom koordinator för hela universitetets utemiljö. Han ger stöd och besvarar frågor om allt från växtlighet, kultur- och naturvärden till lagar och förordningar. Det kan handla om belysning, skyltning, flaggning och parkeringsfrågor.

Utemiljön vid SLU:s campus i Uppsala/Ultuna omfattar 300 hektar och i anslutning finns mark som ägs av bland annat kommunen och Akademiska hus. Johns första uppgift på jobbet var att hitta en rimlig avgränsning som är lätt för alla att arbeta med.

Förutom att vara koordinator undervisar John i beskärning samt geografiska informationssystem (GIS). Han har dessutom lärt många studenter praktiska moment i arbetet med Kunskapsträdgården.

Vad tycker du är roligast med jobbet?

– Det är roligt att lösa problem. Just nu är det mycket som handlar om vatten. Vissa klagar över att man vattnar för mycket, andra över att man vattnar för lite och får torkskador.

Vilken är din favoritblomma?

– Min favoritblomma för säsongen är gulmåra.

25 september 2018 1

Twitter

Den 29 maj inviger RISE testbädd för digitaliserat jordbruk i Uppsala. Vi hoppas att du vill vara med. Testbädden ä… https://t.co/Yg9NprHgQy @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
Nya SLU-professorer föreläser i Umeå 24 maj. Om teknik och planering för framtidens skogsskötsel, och om läkemedels… https://t.co/8XgjKQRvJq @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Var med och fira den biologiska mångfalden! Här tipsar #SLU om aktuell kunskap, verktyg och aktiviteter https://t.co/Lp… @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Filmguld till miljödokumentär om skogen https://t.co/PD7y6Vh60v https://t.co/jG2MYB7Xcl @_SLU via Twitter 3 dagar sedan
Ny platschef för SLU i Skara https://t.co/I9CBn9E4FM https://t.co/EBUz5tQufY @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
Ny Artfakta för Sveriges artskatt https://t.co/LuGo4aFOgM https://t.co/PKKTLuNFjT @_SLU via Twitter 5 dagar sedan