Veterinärmuseet uppmärksammat
Göran Jönsson. Foto: Vanja Sandgren

Veterinärmuseet uppmärksammat

Text: Vanja Sandgren Publicerad: 10 juni 2016
På nationaldagen delades en rad stipendier ut till Skarabor som har gjort hedervärda insatser inom olika områden. Årets kulturpris fick Göran Jönsson (Jins), verksamhetsansvarig vid Veterinärmuseet i Skara.

”Göran Jönsson har med helhjärtat engagemang spetsat med djup bildning, en dos humor och utomordentlig förmåga att levandegöra denna viktiga del av det agrara Sveriges historia, vidareutvecklat Veterinärmuseet till ett museum av stort internationellt intresse. Ett kunskapstätt museum för alla åldrar”, skriver Elisabet Stålarm som nominerade honom till priset.

– Det är alltid positivt att det som görs på Veterinärmuseet uppmärksammas, men det är viktigt att poängtera att verksamheten är mer än ett enmansjobb, säger Göran Jönsson.

Förutom äran består priset av 10 000: –

Foto: Lotta Berg

Högtidlig utdelning av kulturpris i Skara. Foto: Lotta Berg

 

 

10 juni 2016 2
Fortsättningen tryggad för välanvänt internetbaserat läromedel

Fortsättningen tryggad för välanvänt internetbaserat läromedel

DATA Databasen VetBact är ett nationellt och internationellt pedagogiskt verktyg och en kunskapsbank för studenter, lärare, forskare och allmänheten. VetBact (www.vetbact.org) har funnits allmänt tillgänglig på internet sedan 2006 och utvecklingen har hela tiden drivits av studenternas behov. Tack vare medel från VH-fakulteten så finns VetBact nu på en server vid SLU, vilket gör att den kommer att finnas kvar och utvecklas under överskådlig tid.
23 januari 2018 3
Lövsta en plats för lantbruksforskning i 270 år

Lövsta en plats för lantbruksforskning i 270 år

Linné på SLU Lövsta ligger någon mil öster om Uppsala och är en av SLU:s forskningsgårdar. Där bedrivs forskning om mjölkkor, fjäderfä och grisar. Snart tillkommer även Lövsta fältforskningsstation som har fokus på åkerns grödor. Lövsta är en klassisk plats för lantbruksforskning. Redan i mitten av 1700-talet bedrev baron Sten Carl Bielke jordbruksexperiment här. Bielke var nära vän med Carl von Linné och de båda herrarna har satt sin prägel på Lövsta som ännu kan skönjas i landskapet.
25 januari 2018 5

Twitter

Nya möjligheter i Markdata-appen https://t.co/Y2mKixR0ty @_SLU via Twitter 4 dagar sedan
SLU redovisar stark ekonomi https://t.co/Do4Qe1x0FS @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Travsporten storsatsar på SLU:s hästforskning https://t.co/SI23XuiKz2 https://t.co/tLBJ6fPX9e @_SLU via Twitter 6 dagar sedan
Växtskyddsmedel i ekologisk produktion – användning och risker, ny rapport från EPOK – Centrum för ekologisk produk… https://t.co/eNWw5GyBBF @_SLU via Twitter 10 dagar sedan
Efterlyses! Innovativa idéer från yrkesfisket som kan bidra till ett mer skonsamt och selektivt fiske.… https://t.co/5L8aLY3fkF @_SLU via Twitter 12 dagar sedan
Vaccin mot fruktade hästsjukdomen kvarka https://t.co/lL46oyagkn @_SLU via Twitter 13 dagar sedan