Vilken värld vill du skapa?
Foto: Annamia Olvmyr

Vilken värld vill du skapa?

Text: Annmia Olvmyr Publicerad: 20 juni 2018
Det är tidig morgon den 19 maj när Henrietta Kozica börjar måla en vägg med tema landskap, trädgård och miljö. Malmö håller på att vakna upp och vi är tacksamma för att vädret äntligen är på vår sida. Vid ett tidigare tillfälle fick vi avboka på grund av oväntat snöoväder i april.

Världen som skapas på väggen väcker folks uppmärksamhet. Människor som är på väg någonstans stannar till med sin cykel eller pausar sin promenad för att fråga – vad handlar väggen handlar om?

Jag berättar att elementen som skapas är kopplade till det vi arbetar med på SLU – det som du kan arbeta med i framtiden. Det blir flera intressanta samtal om vilka utbildningar vi har och vilken värld vi vill vara med att skapa.

Foto: Annamia Olvmyr

Samtidigt som Henrietta målar så fotograferas och filmas arbetsprocessen. Det publiceras inlägg i våra sociala medier under dagen. Människor som passerar tar bilder och använder vår hashtag. Ett arbetstillfälle återanvänds i olika former och sprids genom våra kanaler.

Henrietta älskar att arbeta med detaljerna – myrorna som kryper längs med träden och atomerna som kopplar ihop jorden med landskapen. Men kvällen tar över och vi behöver solljuset för att dokumentera arbetet. Kl.21.30 tar lördagsnatten över och väggen klar!

Därefter började arbetet med filmen, som ni kan se HÄR.

Foto: Annamia Olvmyr

Projektet tillhör kampanjen #pluggagrönt

20 juni 2018 3
Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Samverkar kring växtskydds-, växtförädlings- och växtodlingsforskning

Plattformar SLU har tre plattformar för att stärka samarbetet mellan forskare på de tre fakulteterna LTV, NJ och S: Plattform växtskydd, Plattform växtförädling och Plattform odlingssystem. Syftet är att minimera överlappning inom forskning och undervisning, att dra nytta av SLUs gemensamma resurser och kompletterande kompetenser, att stödja samarbetet mellan forskare vid SLU och att stärka SLUs profil i samhället inom dessa områden.
14 mars 2019 1
Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Ny bok: Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer

Publicerat I samband med att våra städer växer och förtätas i allt snabbare takt, har grönskan kommit att få en avgörande roll för det hållbara livet i staden. I sin nya bok ”Urbana ekosystemtjänster - arbeta med naturen för goda livsmiljöer” vill tankesmedjan Movium belysa den urbana grönskans betydelse för stadsbyggande och hur olika aktörer inom branschen kan arbeta med ekosystemtjänster.
13 mars 2019 2

Twitter

Kassavasorter med bättre näringsvärde och potatissorter med bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det är målet i nyt… https://t.co/ZHFF3oL7s6 @_SLU via Twitter 2 dagar sedan
RT @SLUmiljoanalys: Möt forskare från @_SLU och ?@Stockholms_univ? på Baltic Sea Science Center ?@Skansen? i helgen! I rovdjursakvariet bo… @_SLU via Twitter 5 dagar sedan
Parasitsvamp kan hota svenska tallar https://t.co/mN4gBQ9Dp9 https://t.co/2N38cWPOtW @_SLU via Twitter 7 dagar sedan
https://t.co/XKPnmN5LGb @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Kämpar för almens överlevnad https://t.co/cVm03oVgFA https://t.co/PyiRepPmSo @_SLU via Twitter 8 dagar sedan
Allt fler mjölkgårdar tillverkar eget kraftfoder av lokala råvaror, i stället för att köpa färdigblandat. En ny rap… https://t.co/uLpShzz8oT @_SLU via Twitter 10 dagar sedan